Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Food Sisters

Food Sisters | Janneke en Amande Koeman

Food Sisters: gezonde, lekkere en makkelijke recepten zonder suiker. Een boek geschreven door de zussen Janneke en Amande Koeman. Omdat ik altijd benieuwd ben hoe andere mensen tegen voeding aankijken , wil ik dit soort boeken altijd graag lezen. Dus nam ik ook dit exemplaar mee naar huis om te lezen. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan vooral verder. 

Healthcoaches Janneke en Amanda zijn bekende namen in de wereld van diëtiek en gezonde voeding. Maandelijks volgen honderden mensen hun ‘low sugar’-challenge en hun blog Foodsister.nl trekt maandelijks duizenden trouwe volgers. Hun slanke weekmenu’s verschijnen regelmatig in Libelle.

Wat ik van het boek van Food Sisters vind

Jaren terug kocht ik ook een keer een boek van Sonja Bakker omdat ik nieuwsgierig was naar haar methode. Dit boek doet daar enigszins aan denken door de indeling met weekmenu’s. Met een groot verschil: hier geen ontbijtkoek, eierkoeken en liga’s. Dit is een boek dat zeer geschikt is voor mensen die hun voedingspatroon willen omgooien. Voor mensen die tot nu toe vooral uit pakjes en zakjes kookten en die om willen naar betere voeding en een betere gezondheid. De nadruk ligt in dit boek op suikervrij.

Wat je kunt verwachten van Food Sisters

Nadat de zussen zich kort voorstellen sluiten ze af met een vijftal Foodsisters-vuistregels en volgt een hoofdstuk met uitleg over suiker. Door het boek heen vind je een tweetal weekmenu’s en talloze recepten. De recepten zijn verdeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten. Tot slot krijg je nog wat extra achtergrondinformatie over de Janneke en Amande en vind je een handig index zodat je makkelijk terug kunt vinden wat je zoekt.

Vind je het fijn om aan de hand van kant-en-klare weekmenu’s te starten met een ander voedingspatroon? Dan is het boek Food Sisters van de zusjes Koeman vast iets voor jou. 

Titel: Food Sisters
Auteur: Janneke en Amande Koeman
Prijs: € 19,99

Koop bij bol.com

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord