Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #53 foto

All you can read #53: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #53?

All you can read #53

De liefdeshypothese | Ali Hazelwood

Over wetenschapper Olive die zichzelf behoorlijk in de nesten werkt door een nep-relatie aan te gaan met professor Adam. In haar streven om stappen te maken in haar carrière, moet ze de nodige obstakels overwinnen. Ondertussen lijkt het wel of ze echte gevoelens voor die norse, woest aantrekkelijke Adam krijgt. Vreemd, want ze is toch niet van de gevoelens? Wat een heerlijk verhaal dat je het liefst in een keer uitleest!

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde. (Bron: omslag)

Niet zonder liefde | Wendy Brokers

Deel 4 alweer uit de heerlijke Eindeloos-serie van Wendy Brokers. Over Guusje en Luuk, de broer van haar ex, die een nogal vijandige houding naar elkaar hebben. Gestrand in een hotel, redt Luuk Guusje van een nacht op de vloer slapen door haar mee te nemen naar zijn hotelkamer. Van het een komt het (onverwacht) ander en wat daarna volgt is wederom een ontroerend, sexy en aangrijpend verhaal.

Irritant. Onvolwassen. Arrogant. Onuitstaanbaar. Dat is wat Guusje van haar ex-zwager vindt. De aantrekkingskracht die ze vijf jaar geleden al voelde moet ze gewoon negeren, want Luuk zal nooit relatiemateriaal zijn. En daarbij komt dat ze weigert zich voor de zoveelste keer in haar leven te laten kwetsen door een man. Luuk leeft voor slechts één ding: muziek. Om zijn droom te realiseren kan hij zich door niets laten afleiden en al helemaal niet door Guusje. Toch blijkt het onmogelijk om uit haar buurt te blijven. Als zijn leven in een emotionele rollercoaster verandert en dit hem dwingt te kijken wie hij is en waarvoor hij staat, lijkt Guusje zijn enige redding. Maar wil hij dat wel? (Bron: Bol.com)

Leef, lach, Loch | Vanessa Gerrits

Over Esme die tot haar grote teleurstelling hoort dat haar stage niet in een zonnig ver oord zal zijn, maar in Schotland. Hoewel ze even moet wennen, sluit ze de locals al snel in haar hart. Sterker nog, de eigenaar van de herberg, Rory, zorgt ervoor dat ze haar manipulatieve ex ineens snel vergeet. Een boek dat lekker wegleest dankzij vlotte en humoristische schrijfstijl. Op naar deel twee!

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit. Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee… (Bron: Bol.com)

Verliefd, verloofd, verkleumd | Vanessa Gerrits

Esme verheugt zich op de komst van Rory om samen Sinterklaas te vieren. Als Rory op het laatste moment zijn voet breekt, gaat het feest niet door. Of toch? Samen met haar ouders en zus reist Esme naar Schotland om daar kerst te vieren. Al snel verandert de vakantie in werken als er opeens een last minute bruiloft georganiseerd moet worden. Alles lijkt tegen te zitten. Eind goed al goed?

Het is begin december en Esme is dolgelukkig: Rory komt naar de Lage Landen om de feestdagen met haar door te brengen – en om zijn schoonfamilie te ontmoeten. De plannen veranderen echter noodgedwongen als Rory zijn voet breekt en zijn vlucht mist, waarna de gehele familie Dries besluit naar Drumnadrochit af te reizen. De verwarming van de herberg mag dan soms uitvallen, bij een knisperend haardvuur weten ze er vast een knusse vakantie van te maken. Tenminste, als ze in de North Ness Inn niet voor een onverwachte uitdaging komen te staan… Ondertussen heeft Shaena het druk met haar hoogsteigen donutzaak, maar ze is niet te beroerd om de manke Rory te helpen met de kerstversiering in de herberg. Bij het opsnorren van de slingers doet Shaena een flinke ontdekking. Zal ze het familiegeheim voor zichzelf kunnen houden? (Bron: Bol.com)

Droom, durf, donut | Vanessa Gerrits

In deel 3 uit deze serie gaat het vooral om Shaena, de Schotse vriendin van Esme. Shaena heeft een liefde voor donuts en droomt van haar eigen donutwinkel. Hoewel, heerlijke recht voor z’n raap flapuit, Shaena meer van de lust dan van de liefde is, zou (bloed irritante) Amerikaanse Brent dat wel eens kunnen veranderen. Ondertussen lijkt haar droom uit te komen: donutshop rumnadonuts wordt werkelijkheid.

In Droom, durf, donut werkt Shaena O’Daleigh in Schotland bij de lokale bakkerij, al kan ze daar eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar hoogsteigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen! Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop…

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie