Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #51 foto

All you can read #51: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #51?

All you can read #51

Breekbaar geluk | Saskia M.N. Oudshoorn (biebboek)

Net wanneer Liv denkt alles voor elkaar te hebben, brengt een dronken actie van haar ex Onno alles in gevaar. In paniek maakt Liv een verkeerde keuze en lijkt Matthew, de liefde haar leven, haar te ontglippen. Terwijl meneer Nienhuis en Saar, de vader en het zusje van Matthew, in het ziekenhuis liggen maakt Liv ook het nodige mee. Komt het allemaal nog goed in deel 2 uit de Geluk-serie?

Liv is haar droom achterna gegaan en runt nu haar eigen patisserie: Livs Lekkernijen. Daarnaast heeft ze iets met de knappe kinderarts Matthew. Haar ex Onno kan hun breuk echter nog niet loslaten en ziet vooral in Jacob, de vader van Matthew, het kwaad. Een aangeschoten Onno achtervolgt Jacob met zijn auto, waardoor meneer Nienhuis samen met zijn dochter Sara een ongeluk krijgt. Als Matthew erachter komt dat Livs ex erachter zit en dat Liv hiervan op de hoogte was, wil hij niets meer met haar te maken hebben. Liv wil Matthew graag terugwinnen, maar ze is niet de enige… (Bron: omslag)

De perfecte huisgenoot | Vi Keeland & Penelope Ward (biebboek)

Over Molly die maar geen normale huisgenoot kan vinden. Declan wijst ze gelijk af, omdat ze geen mannelijke huisgenoot wil. Hoewel hij by far de leukste kandidaat was. Declan geeft niet op, trekt bij Molly in en een hechte vriendschap ontstaat terwijl ze allebei verliefd zijn op een ander. Ze helpen elkaar zelfs daar verder mee te komen. Als dat lukt lijkt het alsof de gevoelens voor elkaar sterker zijn. Ingewikkeld, verwarrend, wat nu? Heerlijke pageturner!

Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijne nieuwe huisgenoot gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.
De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken: ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan. Wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken? Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten… (Bron: omslag)

Grenzeloos geluk | Saskia M.N. Oudshoorn (biebboek)

In dit derde deel van de Geluk-serie draait het niet om Liv maar om haar vriend Laurens en vriendin Kate. Ze hebben elkaar gevonden en tijdens de bruiloft van Liv en Matthew vraagt Laurens Kate ten huwelijk. Laurens vecht echter nog met dingen uit zijn verleden. Dingen die door een samenloop van omstandigheden het geluk op het spel zetten…

Wanneer Liv en Matthew een groot trouwfeest organiseren, besluit beste vriend Laurens tijdens de romantische hotelovernachting impulsief en ondanks zijn twijfels zijn vriendin Kate ook ten huwelijk te vragen. Laurens’ vrijgezellenfeest brengt echter onverwacht een heftige en onverwerkte periode uit zijn verleden tot leven. En terwijl dit gegeven hem volledig afleidt, slaat ook nog eens het noodlot toe bij Kate. Opeens ziet Laurens zich niet alleen geconfronteerd met een chaotisch verleden maar ook met een onzekere toekomst. Ten einde raad besluit hij te doen wat hij jaren daarvoor ook al eens deed: vluchten… (Bron: omslag)

Foodtruck Fiësta | Saskia M.N. Oudshoorn (biebboek)

Over Bertina, Tinus, die besluit het over een andere boeg te gooien: ze koopt een foodtruck. Ze wordt verliefd op de truck met het grote ijsje op het dak, maar nog maar net onderweg komt ze met pech langs de snelweg te staan. De enige oplossing op dat moment is Mats bellen, haar eerste (en enige) liefde die ze al zes jaar niet heeft gezien. Mats helpt haar, en Tinus helpt hem. Groeien ze ondanks alle obstakels weer naar elkaar toe?

Bertina, Tinus voor vrienden, is toe aan een sabbatical. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in haar studie en inmiddels is ze zelfs aan een tweede opleiding begonnen. Dat gaat echter allemaal in de ijskast als ze op Marktplaats een foodtruck koopt. Haar retro ijstruck moet flink worden opgeknapt, en daar kan Mats haar wel bij helpen. Ongemakkelijk… (Bron: omslag)

Ciao Bella | Linda van Rijn (biebboek)

Over Sanne die met haar man Hugo naar Italië vertrok en camping Ciao Bella aan het Gardameer runt. Vriendin Helena belt Sanne midden in de nacht in paniek op. Sanne treft een bloederige toestand aan. Wat is er gebeurd? Wat volgt is een misdaadverhaal waarvan de puzzelstukjes steeds vreemder worden. Als de puzzel in elkaar valt, blijkt het gelukkige huwelijk met Hugo een illusie en is Sanne in gevaar…

Sanne en Hugo hebben een paar jaar geleden camping Ciao Bella aan het Italiaanse Gardameer overgenomen. Na een intensieve verbouwing loopt de camping in de buurt van Peschiera del Garda inmiddels prima. Met hun dochtertje Zoë en zoontje Noah genieten Sanne en Hugo van de Italiaanse zon, het succes van hun camping en hun leven dat sinds de emigratie naar Italië zoveel beter is geworden. Dat komt niet in de laatste plaats door de vrienden die ze in hun nieuwe thuisland hebben gemaakt. Zo is Sanne bevriend geraakt met de Nederlandse Helena, die yogalessen geeft aan de campinggasten. Met haar extravagante en vrijgevochten natuur is Helena de tegenpool van Sanne, maar dat maakt hun band juist zo goed. En niet alleen Sanne en Helena kunnen het goed met elkaar vinden, ook Zoë kan goed opschieten met Helena’s zoontje Alexander. Op een nacht wordt Sanne gebeld door Helena, die helemaal in paniek is. De vader van Alexander, die ze liever geen rol laat spelen in zijn leven, is langsgekomen en er is ruzie ontstaan. Sanne gaat direct naar haar vriendin toe en treft Helena bloedend aan. Maar wat er precies is gebeurd, blijft vaag. Helena wil het allemaal zo snel mogelijk vergeten en Sanne probeert hetzelfde, maar dat verandert als de politie voor de deur staat en er vragen worden gesteld die Sanne niet kan beantwoorden… (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord