Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

supermarkt bladen februari 2019

Koken uit de supermarkt bladen #februari2019

Iedere maand blader ik weer met plezier door de supermarkt bladen. Standaard komen de Allerhande en Boodschappen voorbij en, met dank aan mijn lieve collega Joke, vaak ook de Hallo. Regelmatig kom ik super lekkere recepten tegen, waarvan ik een deel maak en de rest ook weer net zo snel vergeet in de drukte van alledag. Tijd om dat anders te doen!

Tijd voor een weekmenu! Ik heb uit de supermarkt bladen van deze maand zeven avondmaaltijden gekozen en twee desserts (voor het weekend). Hier thuis is het redelijk onhaalbaar om een week lang iedere dag een nieuw recept te proberen vanwege werk, sport en eten in etappes. Maar verdeeld over de hele maand moet ik een heel eind kunnen komen. Doe je mee?

Koken uit de supermarkt bladen: een weekmenu

Maaltijd 1: Bietjesstamp met rode uit, dille en shoarma
Wij zijn hier thuis allemaal dol op bietjesstamp maar eten het niet heel vaak. Volgende keer ga ik deze variant proberen.

Maaltijd 2: Ovenschotel met pasta, groenten en rauwe ham
Dit is een kanshebber voor de avondmaaltijd op een drukke dag. Snel klaar en toch voedzaam en gezond.

Maaltijd 3: Foeyonghai met bami
Eigenlijk is het een omelet dat je vult met bami en groenten en dan dubbel klapt maar het ziet er wel super lekker uit.

Maaltijd 4: Mexicaanse stamppot bowl
Dit ziet er gewoon heel erg lekker uit en roept ‘comfort food’. Fijn voor een winterse gure dag.

Maaltijd 5: Hutspot met prei en honingbacon
Omdat ik ‘gewone’ hutspot niet zo heel bijzonder vindt, lijkt deze variant me het proberen waard.

Maaltijd 6: Vietnamese Pho
Omdat een lekkere maaltijdsoep altijd handig is. Waarschijnlijk komt het er op neer dat de man en ik dit samen eten en de broers iets anders maar dat mag de pret niet drukken.

Maaltijd 7: Witvis in beurre noisette met haricots verts
Het klinkt misschien wat chique maar ik weet zeker dat de broers dit ook lusten.

Weekend: tijd voor lekkere toetjes!

Dessert 1: Peren in bladerdeeg
Snel klaar, want bladerdeeg, en toch super lekker! Bolletje ijs erbij en volgens mij hoor ik dan helemaal niemand klagen aan tafel.

Dessert 2: Ananascrumble met kokos en limoen
You had me at crumble and kokos… Weer eens iets anders dan apple crumble. En ook hier weer een bolletje roomijs naast en heerlijk smullen maar.

Tot zover het weekmenu uit de supermarkt bladen van februari. Eens kijken hoe ver ik kom met recepten uitproberen, voor ik de bladen van volgende maand in handen heb.  

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord