Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

all you can read #5

All you can read #5: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. En nu zijn er sinds kort ook nog e-books bijgekomen die ik op mijn tablet lees. Kijk je mee naar mijn lijstje in deze All you can read #5?

All you can read #5

Daar gaat de bruid | Kaat de Kock

Heerlijk geschreven boek en dat komt mede door het Belgische taalgebruik. Ook dit boek leest weer weg als een niet-nadenken-film op Netflix of zoals je naar Sex and the City keek. Kortom, aanrader als je zoekt naar een boek om lekker mee te ontspannen.

Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.

Crash | Mariëtte Middelbeek

Prachtig. Niemand hoopt in de situatie terecht te komen waar Daphne zich in bevindt. En toch weet ze, met hulp van (nieuwe) mensen om haar heen, haar leven weer op de rit te krijgen.

Daphne en Maarten zijn nog maar net getrouwd als Maarten door een ongeluk om het leven komt. Voor Daphne breekt een zware tijd aan. Niet alleen is het verdriet om Maarten erg groot, ze wordt ook gedwongen te verhuizen en moet een nieuwe baan zoeken. Daphne besluit het dorp en de boerderij, waar ze zo gelukkig met Maarten woonde, achter zich te laten en trekt naar Amsterdam. Maar net als ze haar leven weer wat op orde heeft, doet Daphne een wel heel verrassende ontdekking.

Wacht op mij | Jennifer Armentrout

Een boek uit de categorie ‘Young/New Adult’ waarbij de hoofdpersonen rond de 20 zijn, maar waar deze veertiger zich nog prima in kon verplaatsen. Of je nu wil of niet; je sluit Avery in je hart en je wenst iedere meisje in die leeftijd Cam als eerste (en misschien wel laatste) liefde. 

Ieder meisje dat dit boek leest, wordt halsoverkop verliefd op Cam! Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout, gaat over Avery en Cam. De laatstgenoemde verovert de harten van duizenden meisjes. Ben jij de volgende? Als je dit boek gaat lezen, valt dat bijna niet te voorkomen!
Cam is namelijk ontzettend sexy, lief, en eh… Hadden we al gezegd dat hij onweerstaanbaar sexy is? Maar Avery heeft zo haar eigen shit te verwerken, en daarbij kan ze het niet gebruiken dat Cam te dichtbij komt. En dan nog een stapje dichterbij… Aan de andere kant: hoe kan ze hem nu weerstaan? Dat is haast onmogelijk!

Ciao Sicilia | Marelle Boersma

Spannend tot de laatste bladzijde! En vooral als je al eens op Sicilië bent geweest kan ik me voorstellen dat het boek nog meer tot de verbeelding spreekt. Enige minpunt is het open eind. Daar kan ik niet altijd wat mee 😉

Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt...

Mama is hier | Mariette Zweers

Dit boek las ik onderweg van Frankrijk naar huis op de iPad (mini). Hoewel het verhaal best goed in elkaar zit, werd ik soms wat iebelig van Olga. Je vindt het boek ook in de (gratis) vakantiebieb; kun je nog tot eind augustus terecht voor ‘Mam is hier’ en ander leesvoer. 

De thriller ‘Mama is hier’ van Mariette Zweers, de auteur van ‘Maakbaar’, is een beklemmende, psychologische pageturner over onvoorwaardelijke liefde. Hoever ben je als moeder bereid te gaan als alles wat je dierbaar is op het spel staat?
Voor de buitenwereld zijn ze een koppel dat het goed voor elkaar heeft: Matthijs zorgt voor het inkomen, Olga regelt het huishouden en hun dochter Juliette is ‘haar project’. Als Matthijs gechanteerd wordt en Juliette onder onduidelijke omstandigheden een ongeluk krijgt, meent Olga te weten wie haar gezin bedreigt. Ze neemt het heft in eigen hand om te voorkomen dat ze alles kwijtraakt. Overlevingsinstincten uit een ver verleden komen boven…

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie