Er werd ook dit jaar weer een doos witte asperges bezorgd (dank Nederlands Asperge Centrum en Kroon op het Werk) om iets lekkers mee te maken. Dit jaar werd het deze aspergetaart met gerookte zalm en ei. Uiteraard vertel ik je hieronder hoe ik deze maakte.
Dit heb je nodig:
1 rol bladerdeeg
10 witte asperges
4 eetlepels philadelphia kruidenkaas
3 eieren, 9 minuten gekookt
100 gram gerookte zalm
1 eetlepel fijngehakte dille
zout en peper
Zo maak je deze aspergetaart met gerookte zalm:
1. Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht)
2. Maak de asperges schoon met een dunschiller, verwijder het onderste houtige stuk en kook ze met een snufje zout zo’n 8 minuten. Laat daarna uitlekken.
3. Rol het bladerdeeg uit en vouw de randen een centimeter naar binnen waardoor een dikkere rand ontstaat.
4. Verdeel met een lepel of mes de Philadelphia over het deeg en bestrooi met de helft van de gehakte dille.
5. Verdeel nu de asperges naast elkaar op het deeg.
6. Bak de aspergetaart zo’n 25-30 minuten tot het deeg gaar en goudbruin is.
7. Snijd de eieren in vier parten.
8. Wanneer de taart uit de oven is, verdeel je de gerookte zalm en eipartjes over de aspergetaart.
9. Bestrooi met de rest van de dille en peper en zout naar smaak.
Dus, ga jij aan de slag met dit lekkere recept voor aspergetaart met gerookte zalm? Als je een liefhebber bent van witte asperges, kijk dan ook eens naar het recept voor tagliatelle met asperges uit de oven.