Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

3x seizoensgroenten in maart

Seizoensgroenten in maart: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in maart. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in maart. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in maart? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in maart, zes lekkere recepten bij elkaar gezocht. Hoop dat er wat lekkers voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in maart

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in maart thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, bloemkool, boerenkool, groene selderij, knolselderij, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, radijs, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spinazie, spruiten, uien, veldsla, winterpostelein, witlof, witte kool en wortelen. Keuze genoeg dus!

6x seizoensgroenten in maart

Deze recepten maak je in maart

1. Bloemkool-broccoli gratin met worst; dat klinkt best lekker toch? Zeker op een nog wat koude dag die maart kan brengen.

2. Wat dacht je van een lekkere grote pan verse erwtensoep met extra veel prei? Als je een slowcooker hebt zou ik deze vooral gebruiken.

3. Hopelijk kunnen we al wat lentedagen tegemoet zien deze maand en wat is er dan fijner om op zo’n dag een lekkere salade te eten? Deze salade met bietjes en appel van De gezonde blogger lijkt mij super lekker.

4. Deze frittata uit de oven met spinazie, paprika en nog veel meer lekkers is een aanrader voor een dag waarop er in etappes gegeten wordt én om restjes groenten in te verwerken.

5. Lekker voor het weekend: uiensoep met een kaasbroodje! Dit recept van Lekkervanbijons.be is super eenvoudig dus dat kan niet mis gaan.

6. Als je Pukster volgt op Instagram heb je ‘m vast en zeker al regelmatig voorbij zien komen: de witlofsalade. Deze salade verveelt echt nooit, we eten ‘m al jaaaaaren, en je kunt er heerlijk op los variëren met fruit van het seizoen.

De seizoensgroenten in maart bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

marley spoon

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord