Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #40 foto

All you can read #40: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #40?

All you can read #40

99 procent van mij | Sally Thorne | bibliotheek

Over de op het oog keiharde en nukkige Darcy. Hoewel ze nooit lang op een plek blijft, is dat nu wel het geval. Oma liet haar en tweelingbroer Jamie haar huis na, dat moet worden klaargemaakt voor de verkoop. Als blijkt dat Tom, dé man wat Darcy betreft, de verbouwing op zich neemt begint een ingewikkeld maar vermakelijk gedoe tussen de twee. Hoe loopt dat af…? Heerlijk boek!

Fotografe Darcy Barrett heeft de halve wereld over gereisd en weet het nu zeker: geen enkele man kan tippen aan Tom Valeska. Helaas is hij de beste vriend van haar tweelingbroer Jamie en schijnt hij daardoor verboden terrein voor haar te zijn. Ze heeft nog nooit meer dan 1 procent van hem gekregen… Wanneer Tom het huisje van haar oma gaat opknappen, ziet ze hem na jaren weer terug. Eén ding is er in ieder geval veranderd, stelt ze vast: hij is voor het eerst in tien jaar single. Ze besluit dat hij wel wat hulp met klussen kan gebruiken. Er moet toch iemand een oogje in het zeil houden? Zodra de vonken als vanouds over en weer springen, beseft Darcy dat die ene procent niet meer genoeg is. Deze keer zal ze zorgen dat Tom Valeska voor 99 procent van haar wordt! (Bron: omslag)

Layla | Colleen Hoover | gekregen

Over Leeds die tijdens een optreden met zijn band Layla ontmoet en als een blok voor haar valt. Tot een ex van Leeds opduikt en hen allebei neerschiet. Layla overleeft het maar net en is daarna niet meer dezelfde. In een poging de oude Layla terug te brengen, neemt Leeds haar mee naar de B&B waar ze elkaar hebben ontmoet. Vanaf dat moment gebeuren er onverklaarbare dingen… Wat een tof en spannend boek!

Colleen Hoover brengt met ‘Layla’ psychologische spanning op topniveau. Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.
(Bron: omslag)

Een zomer in Venetië | Nicky Pellegrino | bibliotheek

Over Dolly (Addolorata) die vastloopt in haar leven in Londen. Ze is ernstig toe aan een break en vertrekt naar Venetië. Als Eden, de man van Dolly, laat weten te willen stoppen met hun huwelijk besluit ze de hele zomer in Venetië door te brengen. Op zoek naar dat waar ze gelukkig van wordt. Ze leert de tango dansen, nieuwe mensen kennen en komt steeds meer tot zichzelf. Keert ze terug naar Londen?

Addolorata Martinelli zou volmaakt gelukkig moeten zijn. Ze heeft alles waar ze ooit van droomde: een restaurant, een man, een kind. Dus waarom heeft ze het gevoel dat er iets mist? Dan krijgt ze een vernietigende culinaire recensie voor haar kiezen en opeens wordt het haar pijnlijk duidelijk: wat ze kwijt is, is haar liefde voor koken. Addolorata vertrekt naar Venetië, in haar eentje, vastbesloten om deze zomer te herontdekken welke dingen haar nu écht gelukkig maken. Maar hoort haar leven in Londen wel in dat rijtje…? (Bron: omslag)

Misverstand in de urban jungle | Lis Lucassen | gekregen

Over Amelia die het zat is om aan de verwachtingen van haar ouders te moeten voldoen. Als ze een baan bij de OBA krijgt, vertrekt ze van het platteland naar Amsterdam. Lukt het knappe buurman Tristan om het zorgvuldig opgebouwde muurtje af te breken? En komt het nog goed tussen Amelia en haar ouders? Een heerlijke feelgood om mee op de bank te kruipen.

Ga mee van de Achterhoek naar Amsterdam in ‘Misverstand in de urban jungle’, het tweede deel in de grappige en lieve feelgoodserie van Lis Lucassen. Zwanger op haar zestiende, een vervlogen droomcarrière als danseres… Dertiger Amelia heeft wat schade in te halen. Ze verhuist naar Amsterdam en gaat bij de OBA werken. Net gesetteld ontmoet ze haar knappe buurman, en ze zou zweren dat ze hem kent. Hij weet wel waarvan, maar vertelt haar niks. ‘Misverstand in de urban jungle’, het tweede deel van Lis Lucassens Misverstand-serie, is net zo smakelijk als het eerste deel ‘Misverstand in de middle of nowhere‘!
(Bron: Bol.com)

Een verrukkelijk fiasco | Lotte Petersen | bibliotheek

Over Mia die naar Rome vertrekt om als aupair te werken. De kinderen, Tomasso en Leo maken het haar niet makkelijk en de ouders ziet ze vaker niet dan wel. Dapper gaat ze de strijd aan en lijkt ze steeds meer haar plek in Italië te vinden. Tot ze getuige is van iets dat tot gevolg heeft dat ze ontslagen wordf. Leest lekker weg met een schrijfstijl vol met humor. Leuk!

Wanneer de 23-jarige Mia de kans krijgt om als nanny in Rome te gaan werken, grijpt ze deze met beide handen aan. Het leven bij de Italiaanse filmster Vanessa, regisseur Luca en hun twee zoontjes klinkt als een droom. Maar de realiteit blijkt anders: hysterische woedeaanvallen, ongeschreven schoolpleinwetten en torenhoge taalbarrières… Mia probeert de harten van kleuter Leo en tiener Tommaso te veroveren en hen ondertussen te behoeden voor rondscheurende Vespa’s. Collega-nanny’s helpen haar op weg, evenals de sympathieke chef-kok Andrea. Dan ontdekt Mia een intiem geheim over haar werkgever. Is ze wel bestand tegen deze Italiaanse glamourwereld? En waarom vluchtte ze eigenlijk van haar oude leven in Leiden… en van één persoon in het bijzonder? (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie