Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Linguine met geroosterde tomaatjes en kiphaasjes
Linguine met geroosterde tomaatjes en kiphaasjes foto

Linguine met geroosterde tomaatjes en kiphaasjes

Ik keek op het aanrecht en zag een schaal vol snoeptomaatjes staan die op moesten. Ik bestelde nog wat ingrediënten en maakte er op een vrijdagavond deze linguine met geroosterde tomaatjes en kiphaasjes mee. Een heerlijk bordje comfort food om het weekend mee te beginnen! 

Mocht je eters krijgen en wat variatie willen bieden, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om meer linguine te koken en dit te combineren met andere ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van linguine met kalkoen, boontjes en nog veel meer lekkers of linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen? Allemaal lekker! Nu eerst het recept met de geroosterde tomaatjes. Kijk je mee?

Dit heb je nodig voor 4 personen:

400 gram linguine
500 gram snoeptomaatjes
4 sjalotjes, gehalveerd
4 eetlepels Boursin Cuisine
8-12 kiphaasjes
2 eetlepels balsamico
olijfolie
3 takjes basilicum, grof gehakt
zwarte peper en zout

Zo maak je deze linguine met geroosterde tomaatjes en kiphaasjes:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe de snoeptomaatjes en de sjalotjes in een ovenschaal en besprenkel met de balsamico, twee eetlepels olijfolie en zwarte peper. Zet de ovenschaal 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Bereid ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bestrooi de kiphaasjes met wat peper en zout en bak ze goudbruin en gaar.

5. Giet de linguine af, voeg de Boursin Cuisine toe en meng door elkaar.

6. Haal de ovenschaal met geroosterde tomaatjes uit de oven en schep de inhoud (met hulp van een schuimspaan) bij de linguine.

7. Voeg de basilicum toe, meng alles nog even goed door elkaar en verdeel de linguine met geroosterde tomaatjes over vier borden.

8. Leg op ieder bord een paar kiphaasjes.

En klaar is je bordje comfort food. Geniet ervan! Als je zin hebt, is een lekkere salade erbij ook een goed idee. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie