Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Van de plank Montagnarde

Van de plank | Sabrina Fauda Role

Alleen van de foto op het omslag van Van de plank loopt het water je al in de mond. En dat blijft zo terwijl je pagina voor pagina de ene na de andere plank vol lekkers tegenkomt. Je begrijpt het al denk ik: liefde voor plank-momentjes hier. 

In het weekend komt hier regelmatig een snackplank voorbij. Gevuld met allerlei lekkers zoals rauwkost, druiven, vega balletjes, vis, een dipje, wat brood, kaas en/of goede vleeswaren. Bianca deelde laast hier ook haar idee voor een kindertraktatieplank: de hit op iedere kinderverjaardag!

Wat je kunt verwachten van Van de plank

Van de plank_2DVoor ieder moment van de dag kun je een borrelplank verwachten; van brunch tot borrel en van dessert tot koffie-/theetijd. Maar dat niet alleen, er zijn ook allerlei internationale planken. Denk aan Thais, Frans, Zweeds en Mexicaans. Kortom, voor iedere gelegenheid is er wel een plank waarmee je jezelf en je visite erg blij kunt maken. Bij ieder plank-idee vind je drie recepten en allerlei tips om de plank verder mee aan te vullen.

Mijn favorieten

Gevalletje keuzestress om uit die 30 ideeën een aantal favorieten te kiezen maar vooruit, deze staan (in willekeurige volgorde) in mijn top 10:

1 . De dessertplank met recepten voor rijstpudding, limoencheesecakes en frambozentaart.

2. De thee- of koffieplank met recepten voor meringues, chocolaatjes met kokos en amandelcakejes met rode bessen.

3. De alpenplank met recepten voor spek-sesamstengel, drie soorten gesmolten kaas en drie soorten groentefrites.

4. De chocoplank met recepten voor chocomousse met fleur de sel, chocoladekoekjes met sesam en pinda’s en chocotuffels & hazelnootruffels

5. De tutti frutti plank met recepten voor kokoshapjes, melkchocoladesaus met passievrucht en vruchtenloempia’s

6. De Franse plank met recepten voor mimosa-eieren, driehoekige sandwiches en gevulde minitomaten.

7. De Italiaanse plank met recepten voor minipizza’s met olijven, Florentijnse entrecote met pesto en geroosterde tomaten & aubergines.

8. De Spaanse plank met recepten voor inktvis-pinxtos, pan con tomaten en aardappeltortilla.

9. De Scandinavische plank met ingelegde rode ui, bietenspread met mierikswortel en snelle graad lax

10. De plank zonder koken met recepten voor balletjes van rundertartaar, perziksalsa en zalmtartaar met citrusvruchten & passievrucht.

Als je net als ik van borrelplanken houdt dan is dit boek echt een aanrader. Ook leuk om cadeau te geven, eventueel met een mooie plank erbij. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie