Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Uit één bakblik foto

Uit één bakblik | Edd Kimber

Ik houd van bakken. Heerlijk relaxte bezigheid mét een smakelijk resultaat waarmee je de mensen om je heen ook nog eens een plezier doet. Hoewel ik bakken dus superfijn vind om te doen, houd ik ook van eenvoud. Dit boek, Uit één bakblik, is dan ook echt een bakboek naar mijn hart: 70 recepten die je allemaal met hulp van hetzelfde bakblik kunt maken. Lees je mee? 

Koekjes, cakes, bars, pasteitjes en desserts, fruitig, notig, met chocolade en specerijen: met slechts één bakblik en deze makkelijke recepten bakt iedereen de sterren van de hemel, zo bewijst Great British Bake Off-winnaar Edd Kimber. Uit één bakblik staat vol met veelzijdige en gemakkelijke bakrecepten. Van traditionele rabarbercrumble tot moderne creaties als Tahini Babka Buns. Voor iedereen die wel van bakken, maar niet van volle keukenkastjes houdt.  (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Uit één bakblik

Uit één bakblik omslagHet boek telt 176 pagina’s, gevuld met 70 bakrecepten, waarvan het water je direct in de mond loopt. Na een inhoudsopgave, een inleiding en uitleg over de bakvorm, volgen de hoofdstukken Cakes, Repen & koekjes, Gebak & taart, Desserts & no-bakes en Broodjes & brood. Achterin het boek vind je nog een ‘waar vind ik wat’, een hoofdstuk over ingrediënten en een over keukengerei. Tot slot vind je nog een handig register.

Over Edd Kimber:

Edd Kimber is bakker en food writer en woont in Londen. Hij is de schrijver van The boy who bakes, Say it with cake en Patisserie made simple. De afgelopen jaren verscheen hij in diverse tv-shows, waaronder the Alan Titchmarsch Show, in Sunday Brunch, Perfect en in de oorspronkelijke serie The great British bake-off, waar hij de eerste winnaar was. Hij deelt zijn  kennis regelmatig op kookscholen en tijdens food festivals over de hele wereld en hij schrijft voor diverse magazines. Edd is de go-to making-schrijver voor Olive Magazine en werkt mee aan het tijdschrift Bake from scratch.

“Een geweldig idee, een absolute must-have.”- Nigella Lawson

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Uit één blik weer een shortlist met lekkere bakrecepten. Dit is mijn top 10:

1. Kokosnootplaatcake
2. Lamingtons met frambozenroom
3. Turtle brownies
4. Zoetzoute rice crispy treats
5. Gianduja blondies
6. Frambozencheesecake met kruimellaag
7. Volkoren-abrikozenrepen met bruinebotercrumble
8. Eccles-plaatcake
9. Key lime pie met speculaaskorst
10. Monkey bread met appelbeignets

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie