Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Blog header all you can read 15

All you can read #15: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt leest ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #15?

All you can read #15

Het begint met een kus | Kelly Moran

Het tweede deel uit deze serie is al net zo fijn lezen als ‘Het begint met een blik’. Dit keer is het de broer van Cade die valt voor een vrouw. Hoewel Flynn en Gabby al sinds kleine kinderen de beste vrienden zijn, verandert hun gevoel voor elkaar. Het zorgt voor verwarring en onzekerheid.

Redwood, Oregon. Een stadje tussen bergen en zee. Hier heeft Flynn O’Grady een dierenartspraktijk met zijn twee broers. Omdat hij vanaf zijn geboorte doof is, moet Flynn op zijn andere zintuigen vertrouwen bij het werken met de dieren. En op Gabby, zijn assistent. De twee zijn een perfect team en ook privé beste vrienden. Daarom negeert Flynn zijn hartslag als hij haar te lang in de gaten houdt. Maar sommige dingen kunnen niet voor altijd worden genegeerd. Vooral als je in een klein stadje vol enthousiaste matchmakers woont…

Het eerste boek uit een serie: het winkeltje in Cockleberry Bay? Over Rosa die uit het niets een winkel erft in een klein dorpje. Maar van wie? Dat blijft een raadsel tot het eind van het boek. Ondertussen zorgt de winkel ervoor dat Rosa een doel heeft in het leven en dingen op hun plek vallen.

100 procent Britse feelgood, dat is ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ van Nicola May. Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken. Nicola May stopt in ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ lekker veel kleurrijke personages en allerlei twists. Je leeft van begin tot eind met Rosa mee en waant je echt in Engeland.

Godendrank | Ilja Gort

Een kruising tussen ‘Ik vertrek’ en een misdaadserie met een vleugje humor. Over Abel en Angela die naar Zuid-Frankrijk vertrekken om daar een wijnboerderij te draaien. Dat pakt alleen niet zo uit als gedacht en als de regio het niet zo nauw neemt met regels, teel je voor het weet wiet…

Deze nieuwste roman van Ilja Gort is “Ik vertrek’ in de overtreffende trap. Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen.
Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

Een nieuwe zomer | Sarah Morgan

Een tijd terug las ik al deel 1 van deze drieluik, Winters paradijs. Dit keer draait het om broer Sean en de Franse kok Élise. Allebei zijn ze ervan overtuigd nooit een vaste relatie te hebben. Maar wat nu als ze het allebei mis hebben en het toch meer dan aantrekkingskracht is…

Deze zomer zal haar langgekoesterde droom in vervulling gaan en zal de Franse Élise als chef-kok de pollepel gaan zwaaien in haar ‘eigen’ restaurant. Helaas gooit de eigenaar roet in het eten en dreigt de feestelijke opening al meteen in het water te vallen. Terwijl Élise op het punt staat om uit pure frustratie een sauspan door de keuken te gooien, arriveert Sean, de man met wie ze vorige zomer een nacht vol passie heeft gedeeld. Dat zou wat haar betreft best voor herhaling vatbaar zijn, maar juist nu kan ze niet afgeleid worden… Juist nu moet ze zich concentreren op haar culinaire capaciteiten. Zal ze haar temperament
in bedwang kunnen houden?

Verkikkerd | Lisette Jonkman

Spuit elf is eindelijk begonnen aan de boeken van Lisette Jonkman. En met succes want dit boek was erg leuk. Over Lucy die gaat studeren en een kamer vindt in een huis vol nerds. Al snel blijken die nerds reuze mee te vallen en wordt Lucy snel volwassen. Maar niet zonder slag of stoot…

Lucy is dolblij wanneer ze gaat studeren. Eindelijk weg van haar ouders en hoogbegaafde zusje. Maar in plaats van het geweldige studentenleven waar ze op had gehoopt, komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets te maken wil hebben met haar huisgenoten! Zeker niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Maar waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie