Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

A hug in a cup: 5x lekkere herfst thee foto

A hug in a cup: 5x lekkere herfst thee

Ik drink het hele jaar, en de hele dag dag, door thee. Groene thee om precies te zijn en dan het liefst losse thee. Regelmatig breng ik een bezoekje aan de speciaalzaak hier in de stad om een voorraadje in te slaan. In de herfst zit daar vaak een zakje groene chai tussen, met zo’n lekkere, kruidige smaak die voor mij echt herfst (en winter) roept. Omdat niet iedereen zo’n heerlijke winkel in de buurt heeft, zocht ik online naar lekkere herfst thee. 

Drink ik alleen een glas thee? Dan gebruik ik een zeefje dat ik met een schepje losse thee erin direct in mijn glas hang. Zet ik een pot thee, dan gebruik ik hiervoor een theepot waarin een zeefje aanwezig is. Op kantoor is losse thee niet altijd even praktisch, maar als het even kan heeft het de voorkeur. Als alternatief heb ik altijd zakjes thee van Clipper bij de hand.

“TEA: the finest aromatic solution to every problem the day may bring.”

5x lekkere herfst thee

1. Chai 
Zwarte thee uit Indonesië (44%), stukjes kaneel, anijs, stukjes gember, zwarte peperkorrels, kruidnagel, cichoreiwortels, stukjes en zaadjes van kardemom. Heerlijk opwarmen!

2. Amandelthee met appel en kaneel
De amandel- kaneel- en appelstukjes geven die typische herfstsmaak aan deze thee. Er zitten ook stukjes rode biet in en deze thee bevat geen cafeïne (theïne).

3. Apple pie
Stukjes appel, rozijnen, geroosterde cichoreiwortel, kaneel, amandelschilfers, vanille… Je ruikt gewoon al die appeltaartgeur toch?

4. Madame orange cookie
Groene thee 47%, appelstukjes, kaneelstukjes, koriander, aroma, sinaasappelschijfjes, kardemom, roze peperbolletjes, en kruidnagel; ingrediënten die perfect bij de herfst passen!

5. Groene thee met gember
Verse gember is top, maar een groene thee met gember is ook heerlijk en wat mij betreft een perfecte match met de herfst.

Thee tools

Omdat je voor losse thee wel wat handige tools nodig hebt, deel ik nog een paar favorieten met je.

1. Een theezeefje voor in een glas of theepot
Een theezeefje is onmisbaar als je losse thee drink. Ik heb er dan ook meerdere. De ene keer voor een enkel glas thee, de andere keer voor een theepot vol.

2. Thermosfles met zeefje
Wil je graag thee meenemen voor onderweg, dan is een thermoskan met theezeefje handig. Je neemt heet water mee en wanneer je thee wil drinken vul je het zeefje met losse thee, even laten trekken en je hebt verse thee in jouw favoriete smaak.

3. Theepot met zeefje
We hebben er al verschillende geprobeerd, maar een eenvoudige theepot waarvan je het zeefje eenvoudig kunt verwijderen zodra de juiste sterkte bereikt is, is onze favoriet.

4. Compact theezeefje
Zo’n klein zeefje vind ik nog wel eens handig voor kantoor. Neemt ook weinig ruimte in, als je het in je tas wilt meenemen.

5. Rechaud
Wil je lekker lang theeleuten, dan is een rechaud fijn. Kaarsje aansteken, pot thee erop en voorlopig blijft die thee lekker op temperatuur.

Ik ga weer even lekker een theetje maken want wat mij betreft is het altijd theetijd (nou ja, bijna altijd). Ben jij team losse thee of team zakjes thee? Mocht je nog een lekker bakrecept zoeken, voor bij de thee, kijk dan eens hier >>

 

Dit artikel bevat afilliate links. Dat betekent dat ik een inimini vergoeding ontvang als jij een aanschaf doet via zo’n link. Dat kost jou niets extra. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie