Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Friday favorites 38 3x

Friday Favorites #38: thuiswerken

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Ik deel mijn favorieten van de afgelopen periode met je. Dit keer rondom het fenomeen ’thuiswerken’. Van fijne kleding tot handige gadgets die het thuiswerken net even wat comfortabeler maken. Kijk je mee?

Friday Favorites #38: thuiswerken

Friday Favorites 38 6x

FF #38: dunne pullover
De man heeft het vrijwel altijd warm en draagt het grootste deel van het jaar t-shirts en polo’s in zijn vrije tijd. Naar kantoor draagt (of droeg inmiddels) hij 9 van de 10 keer een mooi overhemd. Omdat je thuis al snel neigt naar comfort maar wel representatief voor de dag moet komen tijdens de online vergaderingen, kiest hij nu vaak voor een polo. Als de temperatuur echt laag is, gaat hij voor een dunne pullover. Dun omdat hij er altijd een shirt onder draagt en het moet natuurlijk niet té warm worden hè… Deze is van zijn favoriete merk als het om overhemden gaat, Olymp.

FF #38: draadloze oortjes
Voordat ik ze had, dacht ik altijd dat het niet zo’n verschil zou maken: draadloos of niet. Grote broer had ze al een tijd en toen ik mijn nieuwe laptop kocht, ‘kreeg’ ik ze erbij. Maar echt mensen, wat zijn die draadloze oortjes prettig zeg met al die Teams-meetings de godganse dag. Niet meer dat gepruts met die draadjes. Sterker nog, door mijn lange haar zie je ze niet eens. Ook tijdens het wandelen ideaal voor een fijn luisterboek of je favoriete playlist.

FF #38: broekpak
Wat voor de man geldt, geldt natuurlijk net zo goed voor mij. Normaal gesproken draag ik naar kantoor vaak net even wat nettere kleding dan op mijn vrije dag (lees hoodies en zo). Nu met al het thuiswerken, pak ik vaak een nette trui of een leuk shirt met een vestje. Maar wat echt een fijne koop is, ik heb er twee, is dit broekpak. Super comfortabel en toch netjes. Perfect voor een thuiswerkdag of een dag op kantoor. Verkrijgbaar in verschillende kleuren!

FF #38: thuiswerklunch
Een van de grote voordelen van al dat thuiswerken, vind ik toch wel de thuiswerklunch. Je kunt in je eigen keuken gewoon lekker uitgebreide lunches maken. En nee, dat doe ik zeker niet elke dag. Ik maak ook vaak de avond van tevoren een lunch klaar, die ik zo uit de koelkast kan pakken om ook even snel tussen twee calls door lekker te lunchen.

FF #38: een smartwatch
Wandelen, wandelen en nog eens… Van al dat thuiszitten en thuiswerken worden we niet fitter met z’n allen hè. Sportscholen dicht. Het schiet allemaal niet op. Maar wandelen kan altijd en dat doen we dan ook. Ik heb al jaren een Fitbit om mijn pols omdat het me net even dat stukje extra impuls geeft en bevestiging dat ik de dag actief genoeg heb doorgebracht. Aanrader!

FF #38: een bureaulamp
Tot slot vind ik het dus ook een voordeel van thuiswerken dat je niet veroordeeld bent tot de TL-verlichting van kantoor. Je kunt ’s ochtends, als de zon nog niet op is, met een goede bureaulamp een heerlijk gezellig sfeertje creëren om rustig de dag mee te starten. Meer licht nodig bij een precisiewerkje? Deze bureaulamp kent allerlei standen en tinten licht.

Als jij ook friday favorites hebt of tips voor leuke cadeautjes: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

 

(Dit artikel bevat gesponsorde links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie