Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

lofsalade recept

Lovely lofsalade recept met lekker veel fruit

Eet jij graag witlof? Gekookt of uit de oven met ham en kaas? Ik niet. Rauw echter komt het hier zeer regelmatig op tafel in de vorm van deze salade met lekker veel fruit. Hoewel het super eenvoudig te maken is volgt natuurlijk het lofsalade recept. Lees je mee?

Vroeger had witlof een enigszins bittere smaak. Sommige mensen, vooral kinderen, hielden daar niet van. Tegenwoordig zijn er witlofrassen, die niet of bijna niet bitter zijn. Rauwe witlof heeft geen uitgesproken bittere smaak. Witlof wordt vaak gekookt gegeten. Door witlof te koken met behalve water wat melk wordt de bittere smaak verzacht. De groente kan ook rauw in een salade met stukjes appel, ander fruit of met rauwkostgroentes worden gegeten. Rauw gegeten is de smaak fris en lichtjes bitter. Het is daardoor een populair ingrediënt in zomerse gemengde salades. [Wikipedia]

De ingrediënten van dit lofsalade recept

3 stronkjes witlof
1 appel
1 peer
50 gram blauwe bessen
1 sinaasappel
handje gedroogde cranberry’s

De bereiding van dit lofsalade recept

1. Snijd het ‘kontje’ van de stronkjes witlof, halveer ze en verwijder de kern.

2. Snijd vervolgens in dunne reepjes, was in een vergiet en laat uitlekken.

3. Schil de appel en peer, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.

4. Schil de sinaasappel en snijd de partjes in kleine stukjes.

5. Meng in een schaal alle ingrediënten door elkaar.

Wat het fruit betreft kun je naar hartenlust variëren in dit lofsalade recept. Ik gebruik ook vaak aardbeien, mango, kiwi en druiven bijvoorbeeld. Eet lekker!

Geef een reactie