Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Homemade spelt banaan pannenkoekjes
spelt banaan pannenkoekjes

Homemade spelt banaan pannenkoekjes

Wie lust er nu geen pannenkoeken? Ik ken niemand die er z’n neus voor ophaalt in ieder geval. Ik bak ze dan ook geregeld. Maar ook als tussendoortje doen dikke pannenkoekjes in klein, en dus handzaam, formaat het hier thuis heel goed. Ze gaan mee in de trommeltjes naar school en werk als 10-uurtje of voor de lunch. Dit keer maakte ik spelt banaan pannenkoekjes. Ook maken? Lees dan vooral even verder…

Pannenkoekjes, ook wel dikkerdjes, zijn perfect als tussendoortje. Maar ook als ontbijt of lunch zijn ze zeer geschikt. Gezond en voedzaam dus helemaal prima. En natuurlijk kun je variëren met de vulling. Denk eens aan stukjes appel of blauwe bessen door het beslag. Super lekker! En als je ze niet zoet genoeg vindt, kun je ze natuurlijk altijd nog besmeren met wat jam of boter en suiker.

Ingrediënten van deze spelt banaan pannenkoekjes:

400 gram speltmeel
3 kleine bananen
1 ei
havermelk (ongeveer 0,5 liter)
snufje zout
halve theelepel kaneel
twee handjes rozijnen
olijfolie

Bereiding van deze spelt banaan pannenkoekjes:

1. Prak de bananen in een beslagkom goed fijn met behulp van een vork.

2. Voeg het speltmeel, ei, zout, de kaneel en 250 ml havermelk toe en mix met een garde tot een egale massa.

3. Voeg nu de rozijnen toe en roer het geheel nog eens goed door.

4. Voeg nu nog net zoveel havermelk toe totdat een dikke vloeibare massa ontstaat.

5. Verhit wat olie in een grote koekenpan en schep vier hoopjes beslag met tussenruimte in de pan.

6. Bak op middelhoog vuur de pannenkoekjes om en om goudbruin en gaar en leg ze dan weg op een bord.

7. Herhaal dit tot het beslag op is.

Als je de spelt banaan pannenkoekjes laat afkoelen kun je ze in een luchtdichte trommel zeker 3 dagen bewaren in de koelkast. Of ze dat redden vraag ik me af… Geniet ervan! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord