Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Bounty brownies

Bounty brownies: lekker in het kwadraat!

Heb je het boek van Yvette van Boven, Home Baked, al eens in handen gehad? Ik wel pas geleden en dat staat dus afgeladen met te lekkere bakrecepten. Hoewel er sprake was van lichte keuzestress besloot ik de bounty brownies als eerste uit te proberen. 

De combinatie van een brownie onderkant en koekjes bovenkant is geniaal. Zachte cake met daarop een brosse koekjeslaag! Als je daar dan nog de combinatie kokos en chocolade bij denkt dan snap je toch wel dat deze bounty brownies goddelijk zijn? Hoe dan ook, de mannen en collega’s hebben het bakseltje meer dan goedgekeurd.

Ingrediënten van deze bounty brownies:

Voor de brownielaag:
100 gram roomboter
50 gram chocolade
125 ml kokosmelk
2 eieren
75 gram suiker
150 gram bloem
snufje zout

Voor de koeklaag:
100 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram suiker
1 ei
7 gram bakpoeder
snufje zeezout
50 gram geraspte kokos
100 gram chocolade in keine stukjes gehakt

Bereiding van deze bounty brownies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant (brownie)bakblik met bakpapier.

2. Begin met de brownielaag; smelt de boter, chocolade en kokosmelk au bain marie.

3. Klop in een beslagkom met een mixer de eieren met de suiker schuimig.

4. Voeg het gesmolten botermengsel toe en meng rustig roerend tot een geheel.

5. Roer dan de bloem en het zout erdoor, net zolang tot er geen klontjes droge bloem meer te zien zijn.

6. Giet het beslag in de bakvorm.

7. Nu het koekdeeg; klop in een beslagkom met een mixer de boter met de suiker zacht.

8. Voeg dan het ei toe en meng nog even door.

9. Roer de bloem, het bakpoeder, zout, geraspte kokos en de gehakte chocolade erdoor.

10. Laat nu met je vingers plukjes deeg boven op het browniebeslag in de bakvorm vallen. Verdeel het goed zodat de hele brownielaag met koekdeeg bedekt is. Het hoeft niet heel precies want het koekdeeg zeg nog uit in de oven.

11. Bak de bounty brownie 35 minuten in het midden van de oven, laat afkoelen en snijd in stukken. Enjoy!

Hoewel dit het eerste recept was uit het boek van Yvette, is het zeker niet het laatste recept. Tot die tijd heb ik de collectie brownie recepten in ieder geval lekker aangevuld.

12 Comments

Geef een reactie