Tonijnsalade met een Japanse twist? Jazeker en lekker dat dit goedje is! Heerlijk op een vers stokbroodje als lunch of bij de borrel. Niemand gaat het vervelend vinden als deze tonijnsalade met wasabimayonaise en sushigember op de borrelplank voorbij komt, wedden?
Als je dan toch met zo’n borrelplank of lekkere lunch bezig bent, dan kun je vast nog wel wat andere recepten gebruiken. Wat dacht je van appel tonijn hapjes? Of ham lente-ui salade, homemade makreelsalade, rode tapenade met olijven en ansjovis of good old zalmsalade? Als je zo nog niet voldoende inspiratie hebt kun je ook zeker uit de voeten met de Borrelbijbel; ik schreef er eerder een review over.
Dit heb je nodig:
2 blikjes tonijn, op water
1 lente-uitje, in dunne ringetjes
1 eetlepel fijngehakte krulpeterselie
1 eetlepel mayonaise
2-3 eetlepels wasabi mayonaise
sap van een halve limoen
1 eetlepel sushigember, fijngehakt
2 theelepels kappertjes
Zo maak je deze tonijnsalade met wasabimayonaise en sushigember:
1. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom.
2. Voeg de krulpeterselie, lente-ui, sushigember en kappertjes toe.
3. Meng in een ander kommetje de mayonaise, sushimayonaise en het limoensap door elkaar.
4. Voeg de mayonaise aan het tonijnmengsel toe en meng met een vork alles goed door elkaar.
5. Als de tonijnsalade nog niet soepel genoeg is, kun je nog wat wasabimayonaise toevoegen.
Je begrijpt het waarschijnlijk al uit de beknopte beschrijving: deze tonijnsalade met wasabimayonaise staat in een handomdraai op tafel. De salade laat zich ook nog eens zeer goed van tevoren maken, ook altijd handig. Enjoy!