Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tonijnsalade met wasabimayonaise en sushigember
Tonijnsalade met wasabimayonaise en sushigember foto

Tonijnsalade met wasabimayonaise en sushigember

Tonijnsalade met een Japanse twist? Jazeker en lekker dat dit goedje is! Heerlijk op een vers stokbroodje als lunch of bij de borrel. Niemand gaat het vervelend vinden als deze tonijnsalade met wasabimayonaise en sushigember op de borrelplank voorbij komt, wedden?

Als je dan toch met zo’n borrelplank of lekkere lunch bezig bent, dan kun je vast nog wel wat andere recepten gebruiken. Wat dacht je van appel tonijn hapjes? Of ham lente-ui salade, homemade makreelsalade, rode tapenade met olijven en ansjovis of good old zalmsalade? Als je zo nog niet voldoende inspiratie hebt kun je ook zeker uit de voeten met de Borrelbijbel; ik schreef er eerder een review over.

Dit heb je nodig:

2 blikjes tonijn, op water
1 lente-uitje, in dunne ringetjes
1 eetlepel fijngehakte krulpeterselie
1 eetlepel mayonaise
2-3 eetlepels wasabi mayonaise
sap van een halve limoen
1 eetlepel sushigember, fijngehakt
2 theelepels kappertjes

Zo maak je deze tonijnsalade met wasabimayonaise en sushigember:

1. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom.

2. Voeg de krulpeterselie, lente-ui, sushigember en kappertjes toe.

3. Meng in een ander kommetje de mayonaise, sushimayonaise en het limoensap door elkaar.

4. Voeg de mayonaise aan het tonijnmengsel toe en meng met een vork alles goed door elkaar.

5. Als de tonijnsalade nog niet soepel genoeg is, kun je nog wat wasabimayonaise toevoegen.

Je begrijpt het waarschijnlijk al uit de beknopte beschrijving: deze tonijnsalade met wasabimayonaise staat in een handomdraai op tafel. De salade laat zich ook nog eens zeer goed van tevoren maken, ook altijd handig. Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie