Vroeger maakte mijn vader nog wel eens zelf ham-prei salade. Heerlijk vond ik dat, op een krakend vers wit stokbroodje. Pas geleden kwam er hier, tijdens de warme dagen, een hapjesschaal op tafel en maakte ik een ham lente-ui salade die wel wat wegheeft van de ham-prei salade. En ook deze salade is heerlijk op een vers stukje stokbrood. En je maakt het ook nog eens super snel en eenvoudig.
Zoek je nog meer inspiratie voor je borrel- of hapjesplank? Wat dacht je van homemade tonijnsalade en zalmsalade? Makreelsalade of een rode tapenade doen het ook goed. Zorg voor voldoende brood en/of toastjes en vul aan met wat rauwkost en je hebt zeker weten blije gezichten aan tafel.
Ingrediënten:
150 gram hamreepjes
3 lente-uitjes
3 augurken
1 appel (Granny Smith)
2 eetlepels Griekse yoghurt
4 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
1 eetlepel zuur van de augurken
peper en zout
Zo maak je de ham lente-ui salade:
1. Doe de hamreepjes in een schaal.
2. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd in kleine blokjes/reepjes en voeg toe.
3. Snijd de augurken in kleine blokjes, de lente-uitjes in dunne ringetjes en voeg ook toe.
4. Schep er de mayonaise, mosterd, en het zuur bij en meng goed door elkaar.
5. Breng op smaak met peper (en eventueel zout).
6. Zet de ham lente-ui salade minimaal een half uur, afgedekt, weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.
Heb jij een favoriete salade die je zelf maakt? Of ben je meer van het kant-en-klaar inkopen?