Of je stamppot lust?! Wij eten het niet heel vaak maar zo af en toe is een stamppotje gewoon lekker. Laatst maakte ik deze spinaziestamppot met paprika en gebakken rookworst. Weer eens wat anders! Mocht je nu denken: dat wil ik ook, scroll dan even naar beneden voor het recept. Eet smakelijk vast!
Mocht je toch trek hebben in net even een ander stamppotje, kijk dan eens naar het recept voor een Italiaans stamppotje met rucola en rode pesto (smullen!), paksoistamppot met gemarineerde kipreepjes (favorietje hier thuis) of voor een lekker luchtig stamppotje met snijbonen en wortel
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1,5 kilo kruimige aardappelen
600 gram bladspinazie, gewassen
1 pot geroosterde paprikareepjes, uitgelekt
2 runderrookworsten, in blokjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel mosterd
scheutje melk
peper en zout
Zo maak je deze spinaziestamppot met paprika en rookworst:
1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar.
2. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de blokjes rookworst op halfhoge stand rondom bruin.
3. Giet de aardappelen af en stamp ze met een scheutje melk en de mosterd tot puree.
4. Zet de pan terug op de kookplaat op een lage stand.
5. Meng de spinazie door de aardappelpuree en blijf omscheppen tot de spinazie slinkt.
6. Meng dan de paprikareepjes, sjalot en 2/3 van de blokjes rookworst erdoor.
7. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
8. Verdeel de spinaziestamppot over vier borden en leg de rest van de blokjes rookworst er bovenop.
Laat je het weten als je deze stamppot met spinazie hebt gemaakt? Vind ik leuk!