Bij Pasen hoort (meestal) een uitgebreid paasontbijt of een gezellige paasbrunch. Maar soms is zo’n lang weekend ook heerlijk om vooral geen plannen te maken en lekker te luieren. Mocht je dan toch ineens trek hebben in iets lekkers of er komt spontaan visite langs, dan zijn deze snelle paaskoekjes een uitkomst.
Bladerdeeg is zo’n basisding dat je eigenlijk gewoon standaard in huis moet hebben. In de koelkast of, als je langer vooruit wil, in de vriezer. Je kunt er namelijk van alles mee maken; van apfelstrudel tot hartige plaattaart en van snelle appeltaartjes (als dessert) tot deze paaskoekjes…
Dit heb je nodig:
6 velletjes bladerdeeg, half ontdooid
4 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 ei
uitsteekvormpjes in paasthema
Zo maak je deze snelle paaskoekjes:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Leg een velletje bladerdeeg op een snijplank, steek met de vormpjes figuurtjes uit het deeg en leg deze op het bakpapier. Ik haalde met twee vormpjes (een eivorm en een paashaas) vier koekjes uit 1 velletje bladerdeeg.
3. Kluts in een kommetje het ei los en bestrijk de koekjes heel dun met wat ei.
4. Meng nu de suiker en het kaneelpoeder door elkaar en bestrooi hier de koekjes mee.
5. Bak de paaskoekjes in zo’n 12-15 minuten gaar en goudbruin.
6. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Ik zou zeggen, terwijl de koekjes afkoelen kun je mooi een grote pot thee of lekkere koffie maken. Leg de koekjes op een gezellig bordje op gebruik een vrolijk paasservet en geniet!