Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Bakken voor Pasen: snelle paaskoekjes
snelle paaskoekjes foto

Bakken voor Pasen: snelle paaskoekjes

Bij Pasen hoort (meestal) een uitgebreid paasontbijt of een gezellige paasbrunch. Maar soms is zo’n lang weekend ook heerlijk om vooral geen plannen te maken en lekker te luieren. Mocht je dan toch ineens trek hebben in iets lekkers of er komt spontaan visite langs, dan zijn deze snelle paaskoekjes een uitkomst.

Bladerdeeg is zo’n basisding dat je eigenlijk gewoon standaard in huis moet hebben. In de koelkast of, als je langer vooruit wil, in de vriezer. Je kunt er namelijk van alles mee maken; van apfelstrudel tot hartige plaattaart en van snelle appeltaartjes (als dessert) tot deze paaskoekjes…

Hier vind je nog meer paasrecepten >>

Dit heb je nodig:

6 velletjes bladerdeeg, half ontdooid
4 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 ei
uitsteekvormpjes in paasthema

Zo maak je deze snelle paaskoekjes:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Leg een velletje bladerdeeg op een snijplank, steek met de vormpjes figuurtjes uit het deeg en leg deze op het bakpapier. Ik haalde met twee vormpjes (een eivorm en een paashaas) vier koekjes uit 1 velletje bladerdeeg.

3. Kluts in een kommetje het ei los en bestrijk de koekjes heel dun met wat ei.

4. Meng nu de suiker en het kaneelpoeder door elkaar en bestrooi hier de koekjes mee.

5. Bak de paaskoekjes in zo’n 12-15 minuten gaar en goudbruin.

6. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Ik zou zeggen, terwijl de koekjes afkoelen kun je mooi een grote pot thee of lekkere koffie maken. Leg de koekjes op een gezellig bordje op gebruik een vrolijk paasservet en geniet!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie