Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Shakshuka uit de oven met gehakt, chorizo en feta
Shakshuka uit de oven met gehakt, chorizo en feta foto

Shakshuka uit de oven met gehakt, chorizo en feta

Geloof het of niet maar ik had tot voor kort nog nooit shakshuka gemaakt. Maar nu dus wel! En dat was een succes en voor herhaling vatbaar. Hoewel er in deze shakshuka uit de oven chorizo en gehakt ging, kun je dat ook eenvoudig weglaten voor een vegetarische versie. Hoe dan ook: lekker én voedzaam! 

Dit is trouwens ook een handig recept wanneer je eters krijgt. Sowieso zijn ovenschotels over het algemeen een goed idee. Je vindt nog meer recepten voor ovenschotels hier op Pukster.nl. Wat dacht je van een tortellinischotel met tomaat, champignons en (veel) kaas, deze romige zuurkoolschotel met ham en krieltjes of een bonenschotel met gegratineerde tortillachips.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

350 gram rundergehakt
2 rode uien (gesnipperd)
2 aubergines (in blokjes)
2 gele paprika’s (in blokjes)
1 blik tomatenblokjes
100 gram chorizoworst (in blokjes)
8 eieren
2oo gram feta
0,5 -1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 handje platte peterselie (fijngehakt)
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze shakshuka uit de oven met gehakt, chorizo en feta:

1. Bak in een koekenpan in een kleun scheutje olijfolie het gehakt rul met wat gerookt paprikapoeder, peper en zout.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

3. Meng het gehakt met de rode ui, aubergine, paprika en tomatenblokjes in de ovenschaal.

4. Breng op smaak met zout en peper, roer goed door, verdeel de chorizo over de schaal en bak 25 minuten in de oven.

5. Haal de schaal uit de oven en maak acht kuiltjes.

6. Breek steeds een ei boven een glas en vul daar de 8 kuiltjes mee.

7. Verbrokkel de feta boven de ovenschaal.

8. Zet de schaal weer in de oven en bak nog zo’n 10 minuten tot de eidooiers halfzacht zijn en het eiwit is gestold.

9. Haal de shakshuka uit de oven en bestrooi met de peterselie.

Lekker met Turks brood! Eventueel nog wat rauwkost erbij op tafel en smullen maar.

Geef een reactie