Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Bleekselderij saai? Niet in deze bleekselderij salade
Bleekselderijsalade recept

Bleekselderij saai? Niet in deze bleekselderij salade

Bleekselderij… niet iedereen is er fan van om die stengels rauw weg te knagen. Maar in een lekkere salade wordt het ineens een ander verhaal. En dan heb ik het over een bleekselderij salade met in totaal slechts vier ingrediënten. Eenvoudiger wordt het niet. Grote broer eet het super graag en ik vind het zelf ook erg lekker.  

Bleekselderij is gezonder dan je misschien zou denken. Het bevat weinig calorieën, werkt vochtafdrijvend is rijk aan bèta-caroteen en bevat veel kalium. Best een fijne groeten om regelmatig aan je menu toe te voegen dus. Behalve dat je de stengels rauw kunt eten (met of zonder dip), kun je ze ook vullen met roomkaas bijvoorbeeld, verwerken in de soep of pastasaus of zoals ik deed in een gezonde salade.

Ingrediënten van deze bleekselderij salade

1 bos bleekselderij
1 grote appel (Elstar of Granny Smith)
4 augurken sticks
handje rozijnen

Bereiding van deze bleekselderij salade

1. Haal de stengels bleekselderij los en verwijder de slechte plekken.

2. Snijd de boven- en onderkant eraf en was de stengels goed met koud water.

3. Snijd de stengels in dunne boogjes en doe ze in een schaal.

4. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd in kleine blokjes en voeg toe.

5. Snijd de augurkensticks in kleine blokjes en voeg toe samen met de rozijnen.

6. Even mengen en klaar is de bleekselderij salade.

Als bijgerecht, bij de BBQ of om mee te nemen als lunch doet deze bleekselderij het goed. Staat hij binnenkort bij jou op tafel?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie