Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tortellinischotel met tomaat, champignons en (veel) kaas
tortellinischotel recept foto

Tortellinischotel met tomaat, champignons en (veel) kaas

Zin in comfort food? Dan is deze tortellinischotel echt iets voor jou. Kaas (gesmolten ja) in het kwadraat, samen met tortellini en groenten… smullen echt dit! Voor mij weer een goed voorbeeld van ‘homemade fastfood’ dat zoveel lekkerder is dan afhaal. En het staat echt supersnel op tafel. 

Wil je nog meer recepten voor comfort food? Wat dacht je van vega patat shoarma of van de big mac pizza roll? Wil je een beetje in Oostenrijkse sferen komen dan is de Tiroler Gröstl misschien een idee of, een van mijn favorieten, Kaiserschmarrn. Liever nog meer pasta recepten? Die vind je hier >>

Dit heb je nodig voor 4-6 personen:

tortellinischotel bord440 gram tortellini ai formaggi
1 ui, gesnipperd
250 gram kastanje champignons, in kwarten
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
100 gram spekreepjes
250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 bol buffelmozzarella
100 gram geraspte belegen kaas
1 theelepel dragon (gedroogd)
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze tortellinischotel:

1. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui.

3. Zodra de ui glazig wordt, pers je het teentje knoflook uit boven de pan, voeg je de dragon toe en bak je dit nog even mee.

4. Voeg dan de tomatenblokjes toe, draai het vuur laag en laat heel rustig pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Bak in een andere koekenpan de spekreepjes goudbruin en voeg dan de kastanjechampignons toe en bak mee tot ze goudbruin zijn.

6. Als je de tortellini hebt afgegoten, doe je ze terug in de pan en schep je er het spek/champiginon-mengsel en de cherry tomaatjes doorheen.

7. Doe de tortellini nu in de ovenschaal en verdeel er het tomatenmengsel overheen.

8. Scheur nu de mozzarella boven de schaal in stukjes en verdeel over de tortellini.

9. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en zet de ovenschaal zo’n 15 minuten in de hete oven, tot de kaas is gesmolten en goudbruin begint te kleuren.

10. Haal de tortellinischotel uit de oven en bestrooi met de ringetjes lente-ui.

Zet de ovenschotel op tafel en iedereen kan zoveel opscheppen als hij wil. Een lekkere frisse komkommersalade of groene salade maakt het helemaal af. Als je de spekreepjes weglaat is dit recept ook nog eens vegetarisch. Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie