Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade met garnalen, mango, komkommer en aardbeien
Salade met garnalen, mango, komkommer en aardbeien foto

Salade met garnalen, mango, komkommer en aardbeien

Het is weer zover, ik heb weer een toprecept voor je als het om salades gaat. Superlekker én handig wanneer er in etappes gegeten wordt. De mannen hier thuis vonden de salade met garnalen, mango, komkommer en aardbeien heerlijk en voor herhaling vatbaar… Kortom, snel boodschappen doen, zodat je zelf ook kunt proeven zou ik zeggen. 

Als je, net als ik, liefhebber bent van (maaltijd)salades dan kan ik je van harte de recept aanbevelen voor een maaltijdsalade met raapstelen, makreel en geroosterde aardappeltjes, een maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta of een vegetarische Oosterse maaltijdsalade. Stuk voor stuk lekker. Je vindt nog veel meer saladerecepten hier op Pukster.nl trouwens.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

100 gram botersla (of kropsla)
75 gram rucola
250 gram (wok)garnalen
1 mango
250 gram aardbeien
halve komkommer
1 lente-uitje, in dunne ringetjes
halve rode peper
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel sweet chilisaus
2 eetlepels rijstazijn
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze salade met garnalen, mango, komkommer en aardbeien:

1. Meng in een kom de ketjap en sweet chilisaus door elkaar, voeg de garnalen toe en schep goed om.

2. Verdeel de botersla en rucola over vier borden.

3. Schil de mango, snijd in stukjes en verdeel over de borden.

4. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, verwijder met een lepel de kern van de komkommer, snijd in dunne plakjes en verdeel over de borden.

5. Was de aardbeien, verwijder het kroontje, snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de borden.

6. Meng in een kommetje de rijstazijn met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Schep de dressing over de salade op de borden.

7. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde garnalen gaar. Zodra de marinade is ingedikt verdeel je de garnalen over de borden.

8. Verdeel tot slot de ringetjes lente-ui over de borden.

Een broodje met een smeerseltje erbij en klaar ben je. Grote eters? Verdubbel dan de hoeveelheden van deze salade met garnalen voor een goed gevulde maaltijdsalade. Eet lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie