Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Quinoa met gehaktballetjes in tomatensaus
Quinoa met gehaktballetjes in tomatensaus fotoQuinoa met gehaktballetjes in tomatensaus foto

Quinoa met gehaktballetjes in tomatensaus

Wij hebben er weer een favoriet bij met deze quinoa met gehaktballetjes in tomatensaus. Super lekker en perfect voor een doordeweekse dag. Zeker als je erna nog wilt sporten want het valt lekker licht op de maag. Quinoa kun je gebruiken net zoals je rijst bijvoorbeeld aan een maaltijd toevoegt, heeft een lage GI en heeft allerlei goede eigenschappen.

Quinoa is een plant met rode of oranje pluimen. Het zaad lijkt op graan en de blaadjes lijken op spinazie. Die blaadjes worden overigens niet gegeten. De bloemetjes zijn witgeel van kleur. De plant kan tussen 60 centimeter en 2 meter hoog worden. Quinoa is een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat Quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. (Bron: Voedingscentrum.nl)

Ingrediënten voor 4 personen:

275 gram quinoa
700 gram rundergehakt
1 pakje Heinz tomato frito (350 gram)
2 stronken paksoi
200 gram taugé
3 eetlepels kikoman sojasaus
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout

Zo maak je de quinoa met gehaktballetjes in tomatensaus:

1. Meng het gehakt met peper, zout en nootmuskaat naar smaak en rol er balletjes van.

2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en laat ze daarna rustig garen.

3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Snijd ondertussen de paksoi in reepjes en spoel even in een vergiet. Laat goed uitlekken.

5. Zodra de gehaktballetjes gaar zijn, voeg je de tomato frito toe en laat het geheel nog even zachtjes sudderen.

6. Verhit nu wat olie in een wok of hapjespan en bak hierin kort de paksoi en taugé.

7. Voeg de Kikoman sojasaus toe aan de groenten en schep nog even om.

8. Schep nu op ieder bord wat quinoa, een paar gehaktballetjes met saus en de groenten.

9. Mocht je saus overhouden, zet deze dan op tafel voor de liefhebbers.

Mocht je nog nooit quinoa gegeten hebben, dan is dit recept zeer geschikt om het toch eens te proberen. Ben je juist fan van quinoa? Kijk dan ook eens naar het recept voor een quinoasalade boordevol met lekkers.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie