Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver
pasta met tonijn

Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver

Ik nam pas geleden ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver mee naar  huis. Wat een feestje! Het ene na het andere recept waar ik vrolijk van word kwam voorbij. Waaronder het recept voor Siciliaanse pasta met tonijn. Die pasta maakte ik als eerste en werd hier thuis goedgekeurd. Weinig ingrediënten, snel klaar en voedzaam. Top! 

In ‘Snel en simpel koken’ draait alles om geniale combinaties van vijf ingrediënten die perfect bij elkaar passen en samen een waanzinnig resultaat opleveren. Maximale smaak met minimaal gedoe. Stuk voor stuk gerechten die je binnen 30 minuten op tafel zet of waarvan de voorbereiding maar 10 minuten vergt, waarna de oven of het fornuis de rest van het werk doet. Ik wil dat iedereen gerechten vanaf de basis klaar kan maken, en met dit boek heb je geen excuus meer. Ik heb het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om te gekke gerechten op tafel te zetten en elke dag van de week, ongeacht de gelegenheid, van vijf fantastische ingrediënten te genieten – van een vlugge doordeweekse hap tot een feestmaal voor vrienden in het weekend. (Aldus Jamie Oliver’s voorwoord in 5 Ingrediënten)

Ingrediënten van deze Siciliaanse pasta met tonijn:

400 gram pastaschelpjes of pipe rigate
1 potje kappertjes, uitgelekt
500 gram rijpe kerstomaatjes, gehalveerd
2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (uitgelekt)
1 eetlepel gedroogde oregano
peper
zout

Bereiding van deze Siciliaanse pasta met tonijn:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de kappertjes een minuut of 5 en zet ze daarna weg in een schaaltje.

3. Doe de gehalveerde kerstomaatjes in de koekenpan waar de kappertjes in gebakken zijn.

4. Strooi de oregano erover.

5. Doe de tonijn in stukken bij de tomaatjes in de pan, samen met 2 soeplepels van het pastakookwater.

6. Laat de saus pruttelen tot de pasta gaar is.

7. Giet de pasta af en hussel door de saus.

8. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

9. Schep op de borden en verdeel de kappertjes erover.

10. Eventueel nog een scheutje olijfolie en wat oregano erover en eten maar!

Ik vind deze pasta met tonijn, voor vier personen, zeer geschikt voor een snelle maaltijd op een warme zomerdag. Eventueel nog een een frisse salade ernaast en klaar ben je. Je vindt uiteraard nog veel meer heerlijke recepten in dit boek van Jamie. Aanrader!

 

koken & tafelen algemeen

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie