Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #11 Week zonder vlees foto

Weekmenu #11: Nationale week zonder vlees

Tijd voor weekmenu nummer 11! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Dit keer vind je een volledig vegetarisch weekmenu. Van 9 tot en met 15 maart is het namelijk de Nationale week zonder vlees. Een week die in het leven is geroepen om te promoten dat we met z’n allen in ieder geval een dag per week vlees laten staan: goed voor het milieu en goed voor je lijf. Op Pukster.nl vind je voldoende vega recepten maar om het je makkelijk te maken, dit keer dus een vegetarisch weekmenu. Mét een super lekker bakseltje op de zondag uiteraard.

Weekmenu #11

Weekmenu #11 Week zonder vlees recepten

Maandag: volkoren wraps met vega-vulling
Langzaam maar zeker vervang ik al steeds vaker vlees door een alternatief. De broers eten graag wraps eten en deze keer volkoren wraps met vega-vulling fietsen er goed in.

Dinsdag: andijviesalade met vega shoarma
Het recept voor deze heerlijke andijviesalade met vega shoarma schoot me een tijdje terug na jaren weer te binnen. En ik kan je melden dat het een blijvertje is. Lekker dus voor de dinsdagavond!

Woensdag: Fattoush met pita, doperwtjes en snoepgroenten
Onder het mom van ‘laten we eens iets anders proberen’ kreeg dit (vegetarische) recept voor fattoush een kans. En dat bleek dus een heel goed idee te zijn. Maak jij het deze woensdag?

Donderdag: linguine met vegetarische kipstukjes
Deze linguine met vegetarische kipstukjes vonden wij alle vier een geslaagd bordje pasta. Dus voor alle pasta-liefhebbers: enjoy!

Vrijdag: pittige tonijnsalade met rode peper en limoen
Op ‘vrijdag visdag’ is deze pittige tonijnsalade een heel goed idee. Zonder al teveel moeite zet je dit heerlijke hapje op tafel. Stokbroodje en wat rauwkost erbij en het weekend kan beginnen!

Zaterdag: bonenschotel met gegratineerde tortillachips
Deze bonenschotel komt hier met regelmaat op tafel en is een typisch voorbeeld waarbij vega of vlees vrij weinig verschil maakt qua smaakbeleving. Een topper voor de zaterdag.

Zondag: kokos-limoencake
Kokos is lekker, cake is lekker en deze kokos-limoencake is dan ook heel erg lekker. Een heerlijk luchtige cake met een rijke kokossmaak en een fris vleugje limoen. Als jij ook kokosfan bent dan is het een absolute aanrader.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie