Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Ovenschotel met kipgehakt, spinazie en puntpaprika
Ovenschotel met kipgehakt, spinazie en puntpaprika

Ovenschotel met kipgehakt, spinazie en puntpaprika

Ovenschotels zijn wat mij betreft altijd goed. Je kunt er ook alle kanten mee uit. Dit keer maakte ik een ovenschotel met kipgehakt, spinazie en puntpaprika. Hiermee zet je een lekkere en gezonde maaltijd op tafel die een echte allemansvriend is. 

Uiteraard heb ik nog meer lekkere recepten voor ovenschotels voor je hier verzameld op Pukster. Wat dacht je van een ovenschotel met broccoli, krieltjes en ham? Of een ovenschotel met bloemkool, gehakt en krieltjes? Het recept voor een vega ovenschotel met snijbonen, krieltjes en cheddar is ook een aanrader.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

750 gram spinazie, ontdooid en uitgelekt
1 grote ui, gesnipperd
2 puntpaprika’s, in blokjes
600 gram minikrieltjes
600 gram kipgehakt
2 eetlepels Boursin Cuisine
100 gram gerapste (belegen of oude) kaas
peper en zout
gerookt paprikapoeder
olijfolie

Zo maak je deze ovenschotel met kipgehakt, spinazie en puntpaprika:

1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bestrooi de minikrieltjes met peper, zout en gerookt paprikapoeder en bak ze tot ze goudbruin zijn.

2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui een paar minuten.

3. Voeg dan de paprika toe en bak samen nog een minuut of vijf.

4. Voeg dan het kipgehakt toe, bestrooi met peper en zout en bak tot het gaar is.

5. Voeg de Boursin cuisine toe aan het kip-groente mengsel, meng door elkaar en verdeel over de bodem van een ovenschaal.

6. Verdeel hier de spinazie over en daarna de gebakken mini-krieltjes.

7. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschaal nu z0’n 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin verkleurt.

Deze ovenschotel is top voor doordeweeks, maar is ook handig als je eters krijgt. Misschien moet je dan de hoeveelheden verdubbelen, dus houd dat wel in de gaten.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie