Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Ovenschotel met bloemkool, gehakt en krieltjes
Ovenschotel met bloemkool, gehakt en krieltjes foto

Ovenschotel met bloemkool, gehakt en krieltjes

Bloemkool is een groente waar we hier thuis niet blij van worden als deze in zijn puurste vorm op het bord ligt: gekookt. Maar als ik bloemkool ergens in verwerk zoals in deze ovenschotel met bloemkool puree, dan is het ineens een heel ander verhaal. Kortom, met wat creativiteit kun je ook een minder favoriete groente prima op tafel zetten. 

Op zoek naar nog een lekker bloemkool recept? Wat dacht je van zuurkoolschotel met bloemkoolpuree.

Dit heb je nodig:

1 bloemkool, in roosjes
600 gram mini krieltjes
1 paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
500 gram rundergehakt of kant-en-klare soepballetjes
125 gram geraspte kaas (belegen of oud)
2 eetlepels kruidenkaas (paturain bijvoorbeeld)
peper en zout

Zo maak je deze ovenschotel met bloemkool, gehakt en krieltjes:

1. Kook de bloemkool in zo’n 15 minuten gaar.

2. Bak ondertussen in een koekenpan de mini krieltjes in wat olijfolie goudbruin en breng op smaak met wat peper en zout.

3. Draai gehaktballetjes van het gehakt met wat peper, zout en nootmuskaat. Heb je gekozen voor kant-en-klare soepballetjes dan kun je deze stap overslaan.

4. Wanneer de krieltjes goudbruin zijn, doe je ze in een ovenschaal.

5. Verhit nog een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de gesnipperde ui, samen met de paprikablokjes.

6. Voeg dan de gehaktballetjes toe bak deze gaar.

7. Verhit ondertussen de oven op 200 graden en giet de bloemkool af.

8. Schep bij de bloemkool de kruidenkaas, voeg wat peper en zout toe en pureer met een staafmixer tot een egale puree.

9. Doe de gehaktballetjesmix bij de krieltjes in de ovenschaal en meng even door elkaar.

10. Verdeel nu de bloemkoolpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas.

11. Zet de ovenschotel met bloemkool in de oven en bak zo’n 20 minuten tot de kaas gesmolten is en goudbruin begint te kleuren.

Lekker met wat zelfgemaakte appelmoes die koud uit de koelkast komt! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord