Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Maaltijdsoep met rösti, prei en gerookte kip
maaltijdsoep met prei, rosti en gerookte kip foto

Maaltijdsoep met rösti, prei en gerookte kip

Als ik je zeg dat deze maaltijdsoep met rösti, prei en gerookte kip vliegensvlug op tafel staat lieg ik niet. En ondanks dat je deze soep zo snel in elkaar draait, is het echt een heerlijke maaltijd. Perfect dus voor een drukke dag en zeker als het ook nog een koude dag is. Lekker opwarmen maar! 

Mocht je een echt soepliefhebber zijn, dan heb ik nog wel een paar aanraders voor je trouwens. Wat dacht je van homemade Chinese tomatensoep of een heerlijke Jambalaya soep? En de Mexicaanse soep uit de Crock-Pot is ook heerlijk.

Ingrediënten:

800 gram gesneden prei
500 gram rösti
2 kippenbouillonblokjes
100 gram cheddar
200 gram gerookte kipreepjes
15 gram bieslook
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze maaltijdsoep met rösti, prei en gerookte kip:

1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak de prei zo’n 8 minuten op middelhoog vuur; schep regelmatig om.

2. Voed de rösti met 1,5 liter kokend water de bouilonblokjes toe, breng de soep aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

3. Breng op smaak met peper en zout.

4. Rasp ondertussen de cheddar en snijd de bieslook fijn.

5. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de gerookte kopreepjes toe aan de soep.

6. Schep de soep in vier diepe borden en verdeel de cheddar en bieslook erover.

Mocht je geen fan zijn van gerookte kip dan kun je uiteraard ook kiezen voor gewone kip. Zorg dan wel dat je deze van tevoren pocheert en in stukjes snijdt.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie