Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Maaltijdsalade met spinazie, parelcouscous en worstjes
Maaltijdsalade met spinazie, parelcouscous en worstjes foto

Maaltijdsalade met spinazie, parelcouscous en worstjes

Ik flanste laatst weer eens een nieuwe couscoussalade in elkaar. Het resulteerde in een heerlijk bord maaltijdsalade met spinazie, parelcouscous en worstjes. Vrij eenvoudig te maken dus perfect na een lange dag waarop je zin hebt in comfort food. 

Je vindt hier op Pukster.nl nog meer recepten met parelcouscous. Wat dacht je van parelcouscoussalade met bietjes en granaatappel? Of parelcouscous met halloumi, mango en komkommer, parelcouscous met doperwten, spek en geitenkaas en caponata met parelcouscous. Allemaal lekker!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

500 gram parelcouscous
100 gram babyspinazie
0,5 rode ui, in dunne kwart-ringetjes
1 komkommer, zonder zaadlijsten, in dunne kwart plakjes
100 gram granaatappelpitjes
klein handje rozijnen
200 gram feta, in kleine blokjes
40 gram pijnboompitten, geroosterd
3 takjes munt, alleen de blaadjes, fijngehakt
12 runder chipolataworstjes
olijfolie

Voor de dressing:
1 eetlepel granaatappelmelasse
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel agavesiroop
peper en zout

Zo maak je deze maaltijdsalade met spinazie, parelcouscous en worstjes:

1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.

2. Verhit wat olijfolie in een koeken pan en bak hierin de chipolataworstjes gaar en bruin.

3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar.

4. Meng in een grote schaal de granaatappelpitjes, komkommer, rozijnen, rode ui, munt, spinazie en parelcouscous samen met de dressing door elkaar.

5. Verdeel de salade over vier borden en leg op ieder bord drie worstjes bovenop.

6. Verdeel de feta en pijnboompitten erover.

Dat was het, tijd om lekker te genieten van deze smakelijke maaltijdsalade met spinazie, parelcouscous en chipolata worstjes!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie