Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Maaltijdsalade met mango, gerookte kip, geitenkaas…
Maaltijdsalade met mango, gerookte kip, geitenkaas... foto

Maaltijdsalade met mango, gerookte kip, geitenkaas…

Salad o’clock! Ik heb weer een toprecept voor je als het om maaltijdsalades gaat. Superlekker én handig wanneer er in etappes gegeten wordt. De mannen hier thuis vonden de maaltijdsalade met mango, gerookte kip, geitenkaas en nog meer lekkers stuk voor stuk geslaagd en voor herhaling vatbaar… Kortom, snel boodschappen doen, zodat je zelf ook kunt proeven zou ik zeggen. 

Als je, net als ik, liefhebber bent van (maaltijd)salades dan kan ik je van harte de recept aanbevelen voor een maaltijdsalade met raapstelen, makreel en geroosterde aardappeltjes, een maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta of een vegetarische Oosterse maaltijdsalade. Stuk voor stuk lekker. Je vindt nog veel meer saladerecepten hier op Pukster.nl trouwens.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 krop Romeinse sla, gewassen en gesneden
1 rode ui, in dunne ringen
1 mango, in plakjes
250 gram aardbeien, in plakjes
1 bosje radijs, in plakjes
0,5 komkommer, in plakjes
pijnboompitten, geroosterd
100 gram zachte geitenkaas
2 gerookte kipfilets, in plakjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel honing
peper en zout

Zo maak je deze maaltijdsalade met mango, gerookte kip, geitenkaas en nog meer lekkers:

1. Verdeel de Romeinse sla over vier borden en leg er dan de ringen rode ui, plakjes radijs, komkommer, mango, gerookte kip en aardbeien op.

2. Meng in een kommetje de dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en honing en breng op smaak met (zwarte) peper en zout.

3. Verdeel de dressing over de salades op de vier borden.

4. Verkruimel dan de zachte geitenkaas over de maaltijdsalade en bestrooi tot slot nog met wat pijnboompitten. Zet de rest van de pijnboompitten op tafel voor de liefhebber die wat extra wil.

Dek de borden die nog niet gelijk gegeten worden af met wat folie en zet ze in de koelkast. Voor de rest die wel gelijk aanvalt: deze salade is heerlijk met een broodje en een smeerseltje erbij. Eet lekker!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie