Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade van watermeloen met mango, komkommer en munt
Salade van watermeloen met mango, komkommer en munt foto

Salade van watermeloen met mango, komkommer en munt

Soms heb je van die dingen die los van elkaar al lekker zijn, maar eenmaal gecombineerd ronduit zalig. Dat is precies het geval met deze salade van watermeloen met mango, komkommer en munt. Wij aten ‘m samen met bavette van de barbecue en een stokbroodje kruidenkaas en dat gaat zeker op herhaling. 

Nog een voordeel van deze salade: het is een regelrechte allemansvriend en ook kinderen zullen er van smullen. Zeker als de watermeloen en mango op hun best zijn en daarmee dus lekker zoet. Omdat je de zaadlijsten verwijderd uit de rode peper, is daarmee ook het argument ‘bah, want te heet’ van tafel, maar het voegt wel net even een tegenhanger toe voor het zoet van het fruit. Een ander heerlijk recept voor een salade met watermeloen vind je hier trouwens >>

Ingrediënten:

0,5 watermeloen
2 mango’s, eetrijp
1 komkommer
1 limoen, de rasp en het sap
1 eetlepel rijstazijn
0,5 rode ui, in dunne ringen gesneden
1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngesneden
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 hand verse munt, alleen de blaadjes, in dunne reepjes gesneden

Zo maak je deze salade van watermeloen:

1. Snijd de watermeloen in mooi kleine blokjes en doe hetzelfde met de mango’s en doe alles in een grote schaal.

2. Snijd de komkommer met schil in flinterdunne halve plakjes en doe bij het fruit in de schaal.

3. Voeg dan de ui, munt en rode peper toe.

4. Rasp eerst de schil van de limoenen voor je ze uitperst boven een kommetje.

5. Voeg dan het limoensap en de rijstazijn toe plus wat zout en peper en meng tot een dressing.

6. Roer de dressing door de salade, meng alles goed door elkaar en breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout.

Het spreekt voor zicht dat deze salade van watermeloen met mango, komkommer en munt vooral in de zomer een toprecept is. Heerlijk tijdens de lange avonden in de tuin. Geniet ervan!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie