Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Lauwwarme pastasalade met zalm en asperges
Lauwwarme pastasalade met zalm en asperges foto

Lauwwarme pastasalade met zalm en asperges

Lekker, voedzaam en snel op tafel. Dat gaat zeker op voor deze lauwwarme pastasalade met zalm en asperges. Ideaal voor de warmere dagen ook. Je kunt de warmgerookte zalm eventueel ook omwisselen met makreelfilet. Net wat je lekker vindt. 

Liefhebber van maaltijdsalades? Ik snap dat. Kijk ook eens naar het recept voor een maaltijdsalade met mango, gerookte kip, en geitenkaas of  voor een maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta. Het recept voor een vegetarische Oosterse maaltijdsalade is ook een aanrader.

Dit heb je nodig:

400 gram volkoren penne rigate
250 gram warmgerookte zalm
350 gram groene asperges
1 bosje radijs
2 handjes rucola
2 eetlepels Boursin cuisine
olijfolie
zout

Zo maak je deze lauwwarme pastasalade met zalm en asperges:

1. Kook de volkoren penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Snijd het houtige gedeelte van de onderkant van de asperges en snijd de asperges daarna in stukken.

3. Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes.

4. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de asperges zo’n 8 minuten terwijl je blijft omschudden. Bestrooi met wat zout.

5. Giet de pasta af, doe de gebakken asperges bij de pasta en meng door elkaar met de Boursin cuisine.

6. Meng als laatste de rucola door de pasta en verdeel over vier borden.

7. Leg de plakjes radijs bovenop de pasta en verdeel de warmgerookte zalm in stukjes over de borden.

Je kunt nog wat partjes citroen op tafel zetten voor de liefhebber om over de zalm te druppelen. Eet lekker van deze lauwwarme pastasalade met zalm en asperges!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord