Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Kippensoep naar recept van mijn vader
kippensoep naar recept van mijn vader foto

Kippensoep naar recept van mijn vader

Mijn vader was vroeger in het weekend altijd in de keuken bezig. Van pannen draadjesvlees tot slagroomtaarten en van gegrilde kippen tot pannen soep, allemaal even lekker. Standaard was er iedere zaterdag een grote pan soep. Toen mijn broer en ik allebei niet meer thuis woonden, ging hij daar gewoon meer door en belde hij ergens op de zaterdagmiddag met de mededeling: “De soep is klaar.”. Of je langskwam? Kijk maar. Meestal zaten we er dus wel einde middag voor een kom soep. Mijn favoriet?  Kippensoep!

Ik maak de soep zelf nog steeds, maar wel een beetje aangepast. De vermicelli heb ik vervangen door taugé en ik heb een scheutje Kikoman sojasaus toegevoegd als alternatief voor het flesje Maggi, dat bij mijn ouders altijd op tafel kwam om de soep op smaak te brengen. Meer soep-recepten? Je vindt ze hier >>

Ingrediënten:

6 kippenbouten
5 kippenbouillonblokjes
3 liter water
250 gram rundergehakt
1 grote prei, in halve ringetjes, gewassen
taugé
Kikoman sojasaus
nootmuskaat
peper en zout

Zo maak je deze kippensoep:

1. Doe het water met de bouillonblokjes in een grote (soep)pan en leg de kippenbouten erin.

2. Breng tegen de kook aan en laat zo’n 45 minuten met rust.

3. Haal de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord om af te koelen.

4. Draai ondertussen gehaktballetjes van het rundergehakt met wat peper, zout en nootmuskaat en voeg ze toe aan de bouillon.

5. Haal nu het vel van de kippenbouten en pluk het vlees in stukjes; die kunnen gelijk de pan weer in.

6. Voeg dan de prei en taugé toe, breng op smaak met een scheutje Kikoman sojasaus, peper en zout.

7. Laat de soep nog even, zonder te koken, op smaak komen.

Je hebt met dit recept een flinke pan soep. Genoeg voor zeker 6 tot 8 mensen. Maar mocht je soep overhouden; invriezen gaat prima! Heb je lekker altijd een kop kippensoep op voorraad 😉

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie