Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Mijn favoriete tomatensoep recept
tomatensoep recept foto

Mijn favoriete tomatensoep recept

Soep is het ultieme comfort food. Deze soep maak ik al jaren en blijft mijn favoriete tomatensoep recept. Zeker als je weinig tijd hebt want je maakt ‘m vrij snel. Meestal blijft er nog wel een kommetje over en dat is dan weer lekker voor de volgende dag of je kunt de soep invriezen voor een later moment. 

Voor alle soepliefhebbers: er zijn ondertussen al best wat lekkere soep recepten hier op Pukster.nl te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mexicaanse soep uit de Crock-Pot? Of, ook een van mijn favorieten, Jambalaya. Wat is jouw favoriete soep?

Ingrediënten:

1 liter tomatensap
1 pot runder bouillon/fond (340 ml)
500 gram tomaten
250 gram rundergehakt
nootmuskaat
peper en zout
1 ui
1 grote prei, in halve ringetjes en gewassen
olijfolie

Het tomatensoep recept:

1. Begin met het inkruisen van de tomaten, doe ze in een grote kom, overgiet ze met kokend water en laat een paar tellen staan.

2. Spoel de tomaten onder ijskoud water en ontvel ze vervolgens.

3. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden, en snijd in het vruchtvlees dan in stukjes.

4. Meng het gehakt met peper, zout en nootmuskaat naar smaak en draai er soepballetjes van.

5. Schil en snipper de ui.

6. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui. Blijf roeren om aanbakken te voorkomen.

7. Giet de runderbouillon 0f -fond en het tomatensap in de pan en breng rustig aan de kook.

8. Voeg de stukjes tomaat toe en de soepballetjes en laat zo’n 20 minuten heel zachtjes pruttelen op laag vuur. Is de soep te hartig: voeg nog wat water toe.

9. Voeg nu de prei toe en zorg dat de soep niet meer kookt. Laat nog zo’n 5-10 minuten staan. Als je de prei liever super zacht hebt, kun je deze gelijk met de soepballetjes in de pan doen.

10. Schep de tomatensoep in kommen.

Voor de liefhebber kun je wat geraspte kaas in de kom op de soep strooien. Lekker broodje erbij en klaar ben je met dit tomatensoep recept. Eet lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie