Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Italiaanse aardappelsalade met tomaatjes
Italiaanse aardappelsalade met tomaatjes foto

Italiaanse aardappelsalade met tomaatjes

Aardappelsalade kun je op allerlei manieren maken. Laatst maakte ik een Italiaanse aardappelsalade met tomaatjes, olijven, kappertjes en rucola. Het resultaat mocht er zijn dus ik deel het recept graag met je. Wij aten er gegrilde kip uit de oven bij, maar in principe kun je het ook solo, als maaltijdsalade, eten. 

In de loop der jaren heb ik vaker recepten voor aardappelsalade gedeeld hier op Pukster.nl: goed gevulde aardappelsalade, aardappelsalade met gerookte kip en aardappelsalade met gerookte sardientjes en tomaat. Oftewel, je kunt zelf kiezen welke jou het allerlekkerst lijkt.

Dit heb je nodig:

500 gram krieltjes, met schil
1 rode ui, in dunne halve ringen
500 gram kerstomaatjes, gehalveerd
60 gram kappertjes, uitgelekt
100 gram knoflookolijven, gehalveerd
1 citroen
3 eetlepels olijfolie extra vergine
10 blaadjes basilicum
1 handje rucola
3 zongedroogde tomaatjes
peper en zout

Zo maak je deze Italiaanse aardappelsalade:

1. Kook de krieltjes met schil in zo’n 12-15 minuten gaar, giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. De grotere krieltjes kun je in vieren snijden.

2. Laat de zongedroogde tomaatjes een minuut of vijf wellen in een kommetje met warm water, laat ze uitlekken en snijd in reepjes.

3. Doe de krieltjes, rode ui, zongedroogde tomaatjes, gehalveerde kerstomaatjes, kappertjes en gehalveerde olijven in een ruime schaal.

4. Rasp de schil van de citroen boven een kommetje, knijp de helft van de citroen uit boven het zelfde kommetje, voeg de olijfolie toe en meng tot een dressing samen met wat peper en zout.

5. Hak de blaadjes basilicum grof en doe samen met de rucola bij de salade.

6. Verdeel nu de dressing over de salade en schep het geheel even goed om zodat alle smaken kunnen mengen.

Je kunt deze Italiaanse aardappelsalade prima van tevoren klaarmaken. Houd de rucola dan nog even achterwege, tot vlak voor je aan tafel gaat. Eet lekker!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie