Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Hamburger recepten: hoe eet jij ‘m het liefst?
hamburger recepten

Hamburger recepten: hoe eet jij ‘m het liefst?

Eet jij graag hamburgers? Lucky you, vandaag is het Hamburger Day. Ik zocht voor de gelegenheid naar zes lekkere hamburger recepten. Vandaag is ten slotte de dag om eens los te gaan en voor variatie te zorgen toch? Welke hamburger is jouw favoriet? 

Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild vlees (meestal rundergehakt) in een opengesneden broodje. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, bacon, augurken en kaas aan toegevoegd en een dressing zoals mosterd, mayonaise, ketchup of chilisaus. Verder kent dit gerecht vele nationale en regionale varianten. (Bron: Wikipedia)

 

hamburger recepten

Check deze hamburger recepten

1. Als je  nog geen fan van Jamie Oliver was dan wordt je dat toch spontaan bij het zien van deze hamburger! Dit hamburger recept vertelt je zelfs hoe je zelf de saus maakt.

2. Uit Pauline’s Keuken heeft een recept voor een Italiaanse burger. Heerlijk met pesto, rucola en mozzarella en een focaccia broodje uiteraard.

3. Griekse kalkoenburgers met Tzatziki… Dat klinkt toch ook heel prima of niet? Stap voor stap legt dit recept je uit hoe je ze maakt.

4. Heb je zin om lekker te kokkerellen? Dat komt goed uit met dit recept voor Blue cheese burgers with crispy pancetta and onionchutney. Zelfs de broodjes maak je helemaal zelf.

5. Liever een vegetarische hamburger? Als deze spicy chickpea vega burgers with jalapeño and zucchini net zo lekker smaken als ze er uit zien: jammie!

6. Dit is toch denk ik mijn favoriet van de hamburger recepten: de classic bacon cheeseburger. Zie dan hoe heerlijk deze hamburger eruit ziet.

Welke het ook wordt: zelfgemaakt is altijd lekkerder dan van een fastfoodketen. Hoe lekker het op het moment ook altijd lijkt na afloop is het altijd een tegenvaller vind ik. Dus lekker zelf de keuken in en dubbel genieten van deze hamburger recepten op Hamburger Day (en iedere andere dag).

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord