Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Een verantwoorde hapjesplank voor bij de thee en koffie
Een verantwoorde hapjesplank voor bij de thee en koffie foto

Een verantwoorde hapjesplank voor bij de thee en koffie

Hapjesplanken zijn áltijd een goed idee. Meestal gaat het om hartige varianten die het geweldig doen bij de borrel of als voorafje als je eters krijgt. Wij maken er regelmatig een complete maaltijd van in het weekend. Een verantwoorde hapjesplank voor bij de thee en koffie is ook top. Als tienuurtje of in plaats van een toetje.

Een koekje bij de koffie en thee is natuurlijk altijd prima, maar als je er net even iets meer aandacht aan besteed word je er gewoon nog blijer van. En de mensen met wie je deelt ook. Uiteraard kun je er van alles op leggen, maar ik deel dit keer een voorbeeld van een gezonde variant.

Een verantwoorde hapjesplank: een voorbeeld

De appelkoeken op deze plank zijn ten eerste snel klaar én ze zijn ook nog best ok. Er komt namelijk geen vet voor in het recept, wel een beetje bruine suiker. Ze zijn niet alleen lekker op zo’n hapjesplank, maar ook als 10-uurtje mee naar school of kantoor. En je kunt ze ook nog eens goed invriezen. Heb je altijd een voorraadje klaar.

Aardbeien, wie is er niet dol op… ze zijn niet alleen lekker maar ook gezond én ze versterken de smaak van de extra pure chocolade die ook op deze plank ligt. Ben je niet zo van de aardbeien of is het niet het seizoen ervoor? Vervang ze rustig door blauwe bessen of druiven.

Extra pure chocolade heb ik altijd in huis. Omdat ik na het eten ’s avonds gewoon iets zoets wil bij de thee. Extra pure chocolade, meer dan 70% cacao, vervult die behoefte en een bijkomend voordeel: je eet er niet snel een hele reep van. Je kunt tegenwoordig allerlei merken en smaken vinden in de supermarkt dus er zijn zeker weten repen die jij lekker vindt. Op deze plank ligt Swiss chocolade met stukjes hazelnoot.

Voor een kinderverjaardag kun je trouwens ook helemaal los als het om hapjesplanken gaat. Kijk maar eens naar het (goddelijke) voorbeeld van een minder traktatieplank  van Bianca >>

Wil je nog meer vulling voor de plank? Of gewoon wat variatie? Dikkerdjes zijn ook top of havermout muffins!  En gedroogd fruit zoals abrikozen en vijgen kun je ook prima een plekje geven op de verantwoorde hapjesplank. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord