Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Maaltijdsalade met witte asperges en gnocchi
Maaltijdsalade met witte asperges en gnocchi foto

Maaltijdsalade met witte asperges en gnocchi

Voor de liefhebbers van witte asperges, gnocchi en maaltijdsalades is dit een heel fijn recept: maaltijdsalade met witte asperges en gnocchi. Een salade die warm en koud combineert, voedzaam is en heerlijk smaakt. Kijk je mee hoe je ‘m maakt?

Meer reepten met asperges? Kijk dan eens hier >> Of zoek je recepten met gnocchi? Ook die heb ik voor je! En natuurlijk vind je hier op Pukster.nl ook lekker veel saladerecepten.

Dit heb je nodig voor twee personen:

100 gram jonge bladsla met veldsla
300 gram gnocchi
6 witte asperges, in stukken
100 gram beenham (vleeswaren), flinterdun gesneden
1 bosje radijs, schoongemaakt in dunne plakjes
1 klein sjalotje, in dunne ringetjes
75 gram zachte geitenkaas
olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 (grote) theelepel grove mosterd
1 (kleine) theelepel honing
peper en zout

Zo maak je deze maaltijdsalade met witte asperges en gnocchi:

1. Verdeel de jonge bladsla met veldslag over twee borden.

2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi in 10-12 minuten goudgeel.

3. Kook tegelijkertijd de aspergestukken 10 minuten.

4. Verdeel de radijsjes en sjalotringetjes over de sla en leg de beenham er tussen.

5. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, met de witte wijnazijn, grove mosterd en honing tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

6. Verdeel 2/3 van de dressing over de salade op de borden.

7. Verdeel dan de gnocchi en stukken asperge over de salade.

8. Verkruimel  nu de geitenkaas erboven en tot slot verdeel je het restant van de dressing over de borden.

En, staat deze salade met witte asperges en gnocchi binnenkort bij jou op tafel? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie