Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Gnocchi met broccoli en pancetta
Gnocchi met broccoli en pancetta foto

Gnocchi met broccoli en pancetta

Laatst werd er een flinke doos vol met allerlei lekkere pasta’s van La Molisana gebracht om te proeven. Heerlijk! In die doos vond ik ook gnocchi. Mijn ervaringen met gnocchi waren nooit bijster positief en ik had er nog nooit zelf een maaltijd mee bereid. Dus vond ik het een goed moment om nu maar eens zelf aan de slag te gaan. Het werd deze gnocchi met broccoli en pancetta. 

Waarom ik tot nu toe geen fan was van gnocchi? Ik weet niet, ik vind de structuur niet zo fijn. Beetje zompige balletjes deeg… Maar dat kan natuurlijk ook komen doordat de bereiding toen ik at niet mijn ding was. En dan zit er zoals ik al zei maar één ding op: zelf aan de slag en kijken hoe dat bevalt. Ik deel het recept uiteraard met je!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 kilo gnocchi
2 stronken broccoli, in kleine roosjes
150 gram pancetta, in dunne plakjes
2-3 eetlepels Boursin Cuisine
100 gram Parmezaan, grof geraspt
20 gram roomboter
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je deze gnocchi met broccoli en pancetta:

1. Verhit de roomboter en olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin op middelhoge stand de gnocchi goudbruin terwijl je regelmatig omschept met een spatel.

2. Kook ondertussen de broccoli in zo’n 8 minuten gaar en bak de plakjes pancetta krokant in een droge koekenpan. Laat de pancetta afkoelen op een bord met wat keukenpapier (om het vet op te vangen).

3. Giet de broccoli af en schep daarna om met de Boursin Cuisine.

4. Breek de pancetta in stukjes en voeg deze samen met de gnocchi bij de broccoli.

5. Schep het geheel even om en verdeel over vier borden. Bestrooi met wat Parmezaan.

Ik moet zeggen dat ik mijn beeld van gnocchi heb bijgesteld. Van ‘blegh’ naar ‘prima’; dat wil zeggen dat ik het prima vind om te eten maar dat ik er nog steeds niet echt enthousiast van word. En jij, ben jij een gnocchi liefhebber? Binnenkort volgen nog meer pastarecepten hoor, want die doos met lekkere pasta’s is nog lang niet leeg. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord