Gnocchi… ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Soms vind ik het echt niet lekker en soms juist wel. Snap je het nog? Geen idee waarom maar soms vind ik het maar kleffe dotten en de andere keer, gecombineerd met de juiste ingrediënten is het echt smullen. Dat laatste was het geval toen ik deze gnocchi met worst, broccoli, venkel en tomaat maakte. Nieuwsgierig? Hieronder vind je het recept zodat je zelf aan de slag kunt.
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord “dumpling” aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi zijn vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate. (Bron: Wikipedia)
Dit heb je nodig voor 3-4 personen:
4 runderbraadworsten, ontveld en in een stukjes
5oo gram gnocchi
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 venkelknol, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 takjes basilicum, alleen de blaadjes
olijfolie
Parmezaanse kaas
Zo maak je deze gnocchi met worst, broccoli, venkel en tomaat:
1. Kook de broccoliroosjes in zo’ 3 minuten beetgaar, giet af en zet weg.
2. Doe een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, venkel en knoflook.
3. Voeg dan de stukjes braadworst toe en bak gaar en bruin.
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
5. Doe de broccoliroosjes in de pan, meng alles door elkaar en laat een lage stand rustig pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
6. Verhit ondertussen in een grote koekenpan wat olijfolie en bak op middelhoge stand de gnocchi goudbruin.
7. Hak de basilicumblaadjes grof, voeg aan de saus toe en breng het geheel eventueel op smaak met wat peper en zout.
8. Schep nu de goudbruine gnocchi door de saus, laat nog een paar minuten op smaak komen en verdeel dan over de borden.
9. Bestrooi met wat grof geraspte Parmezaanse kaas.
Ben jij een gnocchi-liefhebber? Misschien vind je het recept voor gnocchi met broccoli en pancetta dan ook wel een goed idee…