Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Frambozen cake met witte chocolade
frambozen cake met witte chocolade foto

Frambozen cake met witte chocolade

Hoewel frambozen en pure chocolade een top combinatie zijn, zou ik ook de combi met witte chocolade niet uitsluiten. Als je deze frambozen cake met witte chocolade maakt en proeft, dan snap je precies waarom! Het friszure van de frambozen met het romige zoet van de witte chocolade en dat samen in een luchtige cake. Smullen!

Ik gebruikte bevroren frambozen met een reden. Als je voor verse frambozen zou gaan, gaan ze onmiddellijk stuk als je ze door het beslag mengt. Mocht je toch voor verse frambozen willen gaan, dan kun je het beste eerst het beslag zonder frambozen in de bakvorm doen. De verse frambozen verdeel je dan over het beslag en duw je een beetje in het beslag.

Ingrediënten:

200 gram suiker
200 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren, op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
150 gram frambozen (diepvries)
150 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt

Zo maak je deze frambozen cake:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.

2. Doe de boter in stukjes in een beslagkom, samen met de suiker en mix tot een romige massa.

3. Voeg een ei toe en meng totdat het helemaal is opgenomen in het botermengsel. Herhaal dit met de rest van de eieren.

4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en het snufje zout toe en meng met een spatel tot een soepel beslag.

5. Doe nu de (bevroren) frambozen en de stukjes witte chocolade bij het beslag en meng nog even voorzichtig door elkaar met een spatel.

6. Schep het beslag nu in de bakvorm en bak de frambozencake in zo’n 40-50 minuten tot hij gaar en goudbruin is.

8. Laat dan afkoelen op een taartrooster en snijd in stukken.

Voor alle mede cake liefhebbers; kijk ook eens naar het recept voor appelcake, kokos-limoencake, blueberry cake en bananencake met rozijnen.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie