Deze volkoren pasta met Boursin, spinazie en tomaatjes is niet alleen super lekker, het staat ook nog eens super snel op tafel. Perfect ook voor ‘eten in etappes’ op drukke dagen en je kunt de ingrediënten op voorraad in huis hebben. Deels uit de voorraadkast, uit de vriezer en de koelkast. Easy does it.
Als je fan bent van Boursin, check dan ook zeker het recept voor gegratineerde broccoli. Eten ze hier ook bijna hun vingers bij op. En als je dol bent op pasta, kijk dan voor meer recepten hier >>
Ingrediënten:
400 gram volkoren fusilli
350 gram kippendijfilet, in blokjes
1 kuipje Boursin cuisine
450 gram diepvries spinazie, ontdooid
250 gram snoeptomaatjes, in vieren gesneden
2 bosuitjes, in ringetjes
peper en zout
Zo maak je deze volkoren pasta met Boursin, spinazie en tomaatjes:
1. Breng water aan de kook en kook daarin de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit ondertussen wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de blokjes kip. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
3. Haal de blokjes kip uit de pan en zet even weg.
4. Doe nu de spinazie samen met de Boursin cuisine in de pan en laat op halfhoge temperatuur de Boursin smelten.
5. Doe nu de stukjes kip en tomaat erbij, meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
6. Als de past gaar is, afgieten in een vergiet en dan terug in de pan.
7. Doe nu het spinazie-kip-boursin-tomaat mengsel bij de pasta en schep goed om zodat alles goed mengt.
8. Verdeel de volkoren pasta met boursin over de borden en bestrooi met de ringetjes bosui.
En, ga jij deze volkoren pasta met Boursin, spinazie en tomaatjes binnenkort maken? Zo ja, laat je weten of het een succes was?