Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Back to school #2: eten in etappes
eten in etappes

Back to school #2: eten in etappes

Met de start van het schooljaar gaat gelijk het hele circus weer draaien: alle sportverenigingen starten tegelijk met school. Bij ons thuis betekent dat doordeweeks minimaal drie avonden waarop we eten in etappes. Om dat niet te veel gedoe te laten worden, heb ik een aantal succes recepten die hier heel geschikt voor zijn. Ik zet er zes voor je op een rijtje ter inspiratie.

Vorig jaar zocht ik al eens zes maaltijdsoepen bij elkaar. Omdat maaltijdsoepen nu eenmaal ideaal zijn op rommelige dagen. En heb je in de serie ‘Back to school’ ook al de homemade tussendoortjes gezien? 

6x recepten die eten in etappes eenvoudig maken:

1. Na een lange dag werken is het fijn om snel een lekkere voedzame maaltijd op tafel te zetten. Deze goed gevulde aardappelsalade is veel lekkerder dan een afhaalmaaltijd en iedereen schept op zijn eigen tijd een bordje vol.

2. Ik maak ook regelmatig wat rauwkostsalades klaar. Zorg voor een (stok) broodje met een smeerseltje erbij en iedereen heeft een lekker en gezond bordje eten op dagen dat er gesport wordt. Denk aan een lofsalade met lekker veel fruit, bleekselderijsalade of wortelsalade… Keuze genoeg!

3. Deze kipstoof in mosterdsaus is super lekker én snel klaar. Ideaal dus weer voor een drukke dag. Snel, voedzaam en lekker: wat wil je nog meer…

4. Nog zo’n recept dat je makkelijk in etappes kunt eten en ook nog eens prima een dag van tevoren kunt voorbereiden. Dit recept voor een voedzame pastasalade is een aanrader.

5. Soms is zo’n ‘gouwe ouwe’ op tafel gewoon hartstikke lekker. Deze ouderwetse macaroni is daar een goed voorbeeld van. Check mijn, snelle, recept en maak het zelf.

6. Tot vorig jaar had ik nog nooit Jambalaya soep gemaakt. Sindsdien komt hij regelmatig op tafel omdat hij niet alleen super lekker is, maar ook nog eens goed in etappes gegeten kan worden. De broers vinden het ook heerlijk. Er zijn overigens nog meer lekkere recepten voor maaltijdsoepen op Pukster te vinden.

Nu ben ik benieuwd: heb jij in jouw gezin ook vaste succesrecepten voor eten in etappes? Let me know en succes met de drukte zodra school weer begint! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

25 Comments

Geef een antwoord