Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Chewy koekjes met hazelnoot en witte chocolade
Chewy koekjes met hazelnoot en witte chocolade foto

Chewy koekjes met hazelnoot en witte chocolade

Hoewel ik krokante en brosse koekjes heerlijk vind, is een chewy koekje op zijn tijd ook lekker. Dus ging ik laatst op een vrije middag de keuken in en fabriekte ik chewy koekjes met hazelnoot en witte chocolade. Misschien proef je ook nog een vleugje citroen… 

Als je dan toch lekker een middagje koekjes gaat bakken, kijk dan zeker ook even naar de recepten voor snickerdoodles, brownie koekjes, krokante roomboter kokoskoekjes en homemade cantuccini. Kun je voorlopig even vooruit en zijn de koektrommels goed gevuld. Of dat voor lang is, ik vermoed van niet haha.

Dit heb je nodig voor zo’n 25 koekjes:

275 gram bloem
85 gram suiker
85 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram boter
1 ei
0,5 theelepel bakpoeder
snuf zout
5o gram hazelnoten, grof gehakt
50 gram witte chocolate chips
rasp van 1 citroen

Zo maak je deze chewy koekjes met hazelnoot en witte chocolade:

1. Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Doe de bloem, suiker, lichtbruine basterdsuiker, boter, het ei, zout, citroenrasp en bakpoeder in een beslagkom en kneed met je handen tot een soepel deeg.

3. Voeg dan de grof gehakte hazelnoten en de witte chocolate chips toe aan het deeg en meng er goed doorheen.

4. Draai tussen je handen balletjes van gelijk formaat en druk ze iets plat als je ze op de bakplaat legt. Verdeel ze goed en met voldoende tussenruimte zodat ze kunnen uitlopen.

5. Bak de koekjes (1 bakplaat tegelijk) in zo’n 10-12 minuten, tot de randen bruin beginnen te kleuren.

6. Haal de bakplaat uit de oven en leg de koekjes met behulp van een spatel of kaasschaaf over op een rooster om af te koelen.

Ondertussen een grote pot thee of koffie zetten en daarna: smullen maar van je zelfgebakken koekjes!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord