Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Snickerdoodles: crunchy en chewy in één koekje
snickerdoodles foto

Snickerdoodles: crunchy en chewy in één koekje

Heb je bij de naam ‘snickerdoodles’ associaties met de candy bar Snickers dan kan ik je gelijk uit de droom helpen. Er komt geen pinda aan te pas. Kan ook niet hier thuis trouwens, in verband met de ernstige pinda-allergie van grote broer. Wat wel een absoluut feit is: ze zijn onwijs lekker! Check het recept hieronder.

A snickerdoodle is a type of cookie made with flour, butter or oil, sugar, salt, and rolled in cinnamon sugar. Eggs may also sometimes be used as an ingredient, with cream of tartar and baking soda added to leaven the dough. Snickerdoodles are characterized by a cracked surface and can be either crisp or soft depending on the ingredients used. Snickerdoodles are often referred to as “sugar cookies”. However, traditional sugar cookies are often rolled in white sugar whereas snickerdoodles are rolled in a mixture of white sugar and cinnamon. (Bron: Wikipedia)

Dit heb je nodig:

250 gram roomboter, op kamertemperatuur
325 gram suiker
0,5 theelepel zout
zakje vanillesuiker
2 eieren, op kamertemparatuur
400 gram bloem
1 theelepel baking soda
0,5 theelepel bakpoeder

100 gram suiker
2 eetlepels kaneelpoeder

Zo maak je snickerdoodles:

1. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer in enkele minuten tot een romig geheel.

2. Voeg de eieren een voor een toe en mix het mengsel na elk ei goed door.

3. Voeg dan de bloem, baking soda en het bakpoeder toe en meng het geheel met een spatel tot een zacht deeg.

4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

6. Meng de suiker en kaneelpoeder tot kaneelsuiker.

7. Kneed het deeg nog even kort door en vorm er bolletjes van ongeveer 40 gram per stuk van.

8. Rol deze door de kaneelsuiker, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Houd voldoende ruimte rondom want ze lopen uit.

9. Bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin. Herhaal het bakproces net zo lang tot al het deeg op is.

10. Laat de snickerdoodles afkoelen op een rooster. Tijdens het afkoelen zullen de koeken nog iets inzakken.

Gelukkig kun je uit deze hoeveelheid deeg een flinke hoeveelheid koeken bakken want ze worden enthousiast ontvangen hoor. Toch niet genoeg? Check dan zeker ook eens het recept voor brosse roomboter citroenkoekjes of kijk eens naar de krokante roomboter kokoskoekjes. Zo  maar nog twee van de heerlijke koekjesrecepten die je hier op Pukster.nl kunt vinden. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie