Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Roomboter kokoskoekjes

Krokante roomboter kokoskoekjes

Vandaag ging ik de keuken in met een nieuw koekjes recept. Van de naam krokante roomboter kokoskoekjes alleen loopt het water je al in de mond toch? En geloof me, ze zijn goddelijk. Als echte kokosfan word ik hier natuurlijk extra blij van. 

Onlangs besloot ik zo min mogelijk koekjes te kopen. Trek in een koekje? Dan eerst aan de slag in de keuken maar dan heb je ook échte lekkere en verser dan verse koekjes. En op is op. Kortom, koekjes worden weer bijzonder. Ook voor de broers hier in huis. Zodra de geur hun neuzen bereikt staan ze te trappelen om te proeven. Want dat is natuurlijk een belangrijke taak. Kijk je mee naar het recept van deze onwijs lekkere roomboter kokoskoekjes?

De ingrediënten van deze krokante roomboter kokoskoekjes

175 gram roomboter, op kamertemperatuur
170 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei, op kamertemperatuur
snuf zout
125 gram bloem
100 gram kokosrasp

De bereiding van deze krokante roomboter kokoskoekjes

1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2. Doe de roomboter in kleine stukjes, witte basterdsuiker, vanillesuiker, het ei en zout in een beslagkom en mix dit tot een romig geheel.
3. Spatel de bloem en kokosrasp door dit mengsel tot je een mooi (zacht) deeg hebt.
4. Draai kleine balletjes van het deeg en plaats deze met voldoende tussenruimte op de bakplaten.
5. Leg een stuk bakpapier over de balletjes en druk ze plat.
6. Verwijder voorzichtig het bovenste bakpapier en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten licht goudbruin en gaar.
7. Haal de koekjes met behulp van een kaasschaaf of dunne spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

Heb je alle ingrediënten voor deze krokante roomboter kokoskoekjes toevallig in huis en trek in iets lekkers? Dan kan ik je deze goddelijke koekjes van harte aanbevelen.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie