Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

5x gezonde snacks voor tussendoor foto

5x gezonde snacks voor tussendoor

Het is gemakkelijk om in de verleiding te komen om naar ongezonde snacks te grijpen wanneer je honger hebt tussen de maaltijden door. Maar met een beetje planning kun je gezonde en voedzame snacks klaar hebben liggen voor die momenten. In dit blog deel ik een aantal lekkere en voedzame snacks die je makkelijk kunt maken en meenemen voor onderweg.

Zo vlak na de vakantie vind ik het ook wel weer mooi geweest met snacks die bestaan uit chocolade of koekjes. Blegh, back to normal! En dat betekent voor mij vaak toch even afkicken van de snelle suikers en dat kan maar op een manier: niet meer doen. Dus vulde ik de voorraadkast en koelkast met gezonde snacks en deel ik hieronder een paar ideetjes met je.

5x gezonde snacks voor tussendoor

1. Gezonde groentesticks met hummus
Knapperige wortel-, paprika- en komkommersticks zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan vezels en voedingsstoffen. Dip ze in zelfgemaakte hummus voor een smakelijke en eiwitrijke boost.

2. Griekse yoghurt of Skyr met blauwe bessen en noten
Een kommetje Griekse yoghurt of Skyr, gemengd met blauwe bessen en een handjevol noten, biedt een prima combinatie om weer even op vooruit te kunnen.

3. Rijstwafels met notenpasta
Besmeer rijstwafels met wat notenpasta naar wens, bijvoorbeeld amandelpasta of pindakaas en klaar ben je. Easy does it, perfect voor onderweg of op kantoor.

4. Appelschijfjes met amandelpasta en extra pure chocolade
Snijd een appel in partjes en dip ze in wat amandelpasta voor een bevredigende mix van zoet en hartig. Voeg er nog een blokje extra pure chocolade (minstens 70% cacao) aan toe en je kunt weer even door hoor. Love it.

5. Smoothie o’clock
Combineer verse spinazie, een rijpe banaan en wat (amandel)melk in een blender voor een snelle groene smoothie vol met fijne voedingsstoffen.

Met deze gezonde snacks bij de hand, hoef je je nooit meer schuldig te voelen over tussendoortjes. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en helpen je energiek te blijven gedurende de dag. Nog meer inspiratie voor tussendoortjes vind je hier >> Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

 • mailthenextg1rl@gmail.com'

  theNextG1rl.nl

  7 augustus 2023 at 14:07

  Nummer 2 neem ik altijd als ontbijt, heerlijk met perzik, nectarine of wat voor fruit er dan ook in huis is!
  En in het aardbeienseizoen leef ik op aardbeiensmoothies! Spinazie heb ik er nog niet in durven doen, haha. Bedankt voor de tips!

  Beantwoorden

Geef een reactie